Gå til sidens hovedinnhold

Oppdaget ukjent indianer-by i jungelen

I Perus jungel har oppdagere funnet en inka-by som ingen hittil har visst om. Byen har vært forlatt i århundrer.

Ved hjelp av infrarøde flyfotografier klarte et team ledet av britiske Hugh Thomson og amerikanske Gary Zeigler, å lokalisere ruinene av Llactapata åtte mil fra den gamle inka-hovedstaden Cusco.

Viktig oppdagelse
- Dette er en veldig viktig oppdagelse. Byen ligger like i nærheten av Machu Picchu (ruinene av en stor, hellig inka-by, red.anm.), og på samme akse. Dette øker vår kunnskap om Machu Picchu betydelig, sa Thomson til nyhetsbyrået Reuters torsdag.

Etter at ruinene ble lokalisert fra luften, hugget teamet seg gjennom jungelen og frem til byen ved hjelp av macheter. Blant stenbygningene, som ligger i 3000 meters høyde, fant blant annet et soltempel og hus som dekket et område på flere kvadratkilometer.

Hellig
- Llactapata var sannsynligvis et seremonielt senter, i tillegg kan byen ha fungert som kornmagasin og overnattingssted for naboen Machu Picchu, sier Thomson.

Inkaene forlot byene sine og gjorde tilbaketog fra spanjolene etter at konquiistadorene fanget og henrettet den siste Inka-lederen Tupac Amaru i 1572. Noen av byene har senere blitt gjenoppdaget, men mange er trolig fremdeles gjemt i den tykke jungelen.

Reklame

Nå er bestselgeren endelig på tilbud