Gå til sidens hovedinnhold

- Oppfordring til kriminalitet

Andre Oktay Dahl (H) mener regjeringens håndtering av Reidar Nordbys tippelønn oppfordrer til skattekriminalitet og annen juks.

- Lønnsavtalen Reidar Nordby jr. i Norsk Tipping er en direkte oppfordring til kriminalitet. Ikke bare skal man sko seg på enkeltmenneskers spilletrang, men sørge for at kriminelle i realiteten ikke merker noen konsekvens, sier Høyres justispolitiske talsmann i Stortinget, Andre Oktay Dahl (H), til Nettavisen.

- Signaleffekten overfor for eksempel skattesnytere i drosjenæringen og trygdejuksere kan naturlig nok oppfattes av noen som klassejustis og at toppene klør hverandre, sier stortingspolitikeren.

- Jeg ser ingen problemer med det
Tirsdag ble det kjent at administrerende direktør Reidar Nordby jr. i Norsk Tipping trakk seg fra stillingen etter at han hadde snytt på skatten. Nordby hadde holdt mange hundre tusen kroner unna skattemyndighetene. Nordby fortsetter imidlertid som spesialrådgiver i Norsk Tipping med samme lønn og goder.

Kulturminister Trond Giske ser derimot ingen problemer med Nordbys lønnsavtale.

På direkte spørsmål fra VG om at «Nordby får fortsetter som spesialrådgiver med direktørlønn», svarer kulturminister Trond Giske følgende;

- Jeg ser ingen problemer med det. Det er en sak for styret, og jeg har full tillit til styre og styreleder. Nordby har dessuten bred internasjonal erfaring som Norsk Tipping kan ha bruk for, sier Giske.

Dårlig for skattemoralen
Høyres justispolitiske talsmann mener at signalene fra regjeringen er vanskelig å forstå.

- Justisministeren er veldig opptatt av å ta vanlige folk som bedriver skattesvindel og trygdejuks. Men her sitter staten som eier i Norsk Tipping og mener det er greit å beholde samme lønn etter skattejuks.

- Det er viktig å få opp skattemoralen blant folk flest. Da går det ikke an å la en toppsjef i Norsk Tipping beholde alle godene etter å ha snytt på skatten, sier Oktay Dahl

Dahl ser nå fram til redegjørelsen for denne saken, og mener at man også bør ta en større gjennomgang av maktforholdene i spillbransjen.

Hva mener du? Er lønnsavtalen til Nordby et problem?

Reklame

I kveld: Boblene og vinene som passer perfekt til 17. mai

Kommentarer til denne saken