Gå til sidens hovedinnhold

Oppgitt Bradley: - Vær så snill, stopp med de spørsmålene

Stabæk-sjef Bob Bradley (57) er langt nede etter tapet i seriefinalen mot Rosenborg.

ROSENBORG - STABÆK 1-0:
LERKENDAL (Nettavisen):
Rosenborg har i stor grad avgjort Tippeligaen 2015. Det sørger søndagens 1-0-seier mot Stabæk for.

Og det skjedde på svært dramatisk vis. I kampens siste sekund headet nemlig Anders Konradsen inn sitt første RBK-mål og avgjorde seriefinalen for Rosenborg.

- Her sikret du seriegullet, Konradsen! kommenterte Kenneth Fredheim på C More etter scoringen.

Det avgjørende målet kom nemlig i kampens aller siste sekunder. Lenge så det ut til at Stabæk skulle sørge for at RBK gikk målløse av banen på hjemmebane i ligaen siden tapet mot Molde i mai 2014.

Trønderne har nå 55 poeng, Stabæk er nede i 44. Med syv kamper igjen, og 11 poengs forsprang til RBK, skal det et mirakel til for at gullet glipper for de hvitsvarte på Lerkendal.

- Vær så snill, stopp

Stabæk-trener Bob Bradley kom til mixed zone og møtte pressen som en av de første etter kampen. Han snakket høyt, fort og var tydelig skuffet over det som trolig gjør at laget hans kan glemme alle tanker om gull i 2015.

- Det var en tøff kamp, og skuffende. Vi spilte ikke like bra fotball som vi hadde ønsket, og det er veldig skuffende å gi bort et mål helt på slutten, sier Bradley til Nettavisen.

- Viser det sene baklengsmålet at dere ikke er modne nok til å ta gull helt ennå?

- Vær så snill, stopp med de spørsmålene. Det er ikke rettferdig. Jeg har et lag som kjemper i 90 minutter, og du spør om en dødball på slutten. Vi kommer hit for å ta tre poeng, og du spør om vi ikke er modne nok. Det er ikke rettferdig, sier en oppgitt Bradley etter Nettavisens spørsmål.

- Er det et definerende øyeblikk?

- Nei, det er det ikke. Vi kom hit for tre poeng, og det er svært skuffende med en slik slutt på kampen. Men om du synes det definerer laget vårt, har du ikke sett de andre kampene. Det er ikke rettferdig, sier han.

- Er Tippeligaen avgjort nå?

- Trolig. Du må snakke med Rosenborg om det, ikke med meg. Vi tapte nettopp en tøff kamp, sier Bradley.

LES OGSÅ: RBK-sjefen ble lamslått: - Glad for at Lerkendal fortsatt står

- Fullstendig hjerneblødning må til

Ole Selnæs var banens ener på Lerkendal søndag. Han tror det skal mye til for at trønderne roter bort seriegullet nå.

- Fullstendig hjerneblødning i hele stallen. Men lag har kollapset før, det kan skje, det skjer mye rart i fotball. Men jeg tror ikke det skjer, sier Selnæs til Nettavisen etter kampen.

Pål André Helland mener Rosenborg vant fortjent.

- Vi avgjør kampen på ren og skjær vilje. Det er de deiligste seirene, de rett før slutt, sier han til Nettavisen.

På spørsmål om Tippeligaen er avgjort, sier vingen følgende:

- Nei, det er den ikke. Men det nærmer seg. Vi har det i vår hule hånd, og jeg tror ikke Stabæk har en «kjempefeeling» når de reiser herfra nå.


Bradley trakk selv frem dømmingen som en medvirkende faktor til tapet da han snakket med Nettavisen etter kampen. Amerikaneren er svært skuffet over at linjemannen valgte å vinke for offside da Stabæk satte ballen i mål på 0-0 ved Nicolai Næss i andre omgang.

- Det er veldig nær. Jeg har sett reprisen, og jeg har sett bildene. Hodet hans er foran, men kroppen er bak offsidelinja. Jeg synes ikke det er offside, sier Stabæk-sjefen.

- Ekstra skuffende

Han fikk se seieren glippe i kampens siste sekunder.

- Det er ekstra skuffende. Vi kom for å ta tre poeng, og det svir ekstra mye at vi gir bort et mål på dødball helt på slutten, sier han.

- Er dette det mest skuffende du har vært med på siden du fikk Stabæk-jobben?

- Jeg vet ikke. Når man trener, vurderer man ikke ting. Man sier ikke at dette er nummer én, to og tre. Når innsatsen er god, er man stolt, selv om fotballen man spiller ikke er like bra som ønskelig. Man er skuffet når man får en avgjørelse mot seg, men man rangerer ikke de mest skuffende øyeblikkene. Det får andre gjøre, sier Bradley til Nettavisen.

- Fortjente dere mer?

- Det er også opp til andre å vurdere, gjentar han.

LES OGSÅ: Detaljert kampreferat

RBK-trener Kåre Ingebrigtsen var naturligvis i langt bedre humør enn sin kollega etter kampen.

- Jeg var ganske rolig på slutten. Vi skapte mye sjanser. Enkelte ganger scorer du og andre ganger scorer du ikke. Men så fikk vi den på overtid og da tar det helt av. Jeg må bare innrømme at det gjorde det. Jeg er glad for at stadion fortsatt står for hele Lerkendal tok helt av, sier Ingebrigtsen til Nettavisen etter kampen.

Kjedelig før pause
Det var knyttet stor spenning til toppoppgjøret på Lerkendal, men den store dramatikken uteble i de første 30 minuttene av kampen. Spillet bølget frem og tilbake, uten at noen av lagene klarte å spille seg til klare målsjanser.

Etter en halvtime spill var det gjestene fra Bærum som skapte noe som kunne minne om en ordentlig målsjanse. Yassine El Ghanassy mottok ballen på høyrekanten før han rykket innover i banen og avsluttet fra nærmere 20 meter. Dessverre for de blåkledde gikk avslutningen like over mål.

Seks minutter senere var det Rosenborg-spiller Yann-Erik de Lanlay som ladet skuddfoten. Den tidligere Viking-spilleren avsluttet fra over 25 meter, men måtte skuffet se ballen gå til side for mål.

Noe stort mer klarte ikke lagene å skape fremover på banen og de gikk dermed til pause på stillingen 0-0 etter en kjedelig førsteomgang.

Sayouba imponerte
Fem minutter inn i andre omgang ble det farlig på Lerkendal. Jørgen Skjelvik kom seg rundt på trøndernes venstrekant og slo inn, Mike Jensen løp seg fri i feltet, men avslutningen fra dansken gikk håpløst utenfor. Der kunne og burde han ha fått ballen på mål.

Utover omgangen tok hjemmelaget mer og mer over kampen. Etter 65 minutter var De Lanlay svært nære scoring da han ble spilt fri av lagkamerat Jensen, men avslutningen fra cirka 10 meter ble reddet mesterlig av Sayouba Mandé.

Ivorianeren skulle igjen bli sentral to minutter senere da Rosenborg fikk muligheten på dødball. For da Holmar Örn Eyjolfsson fikk heade umarkert på mål fra cirka fem meter, vartet Stabæk-keeperen opp med nok en glitrende redning.

Etter 78 minutter var det Helland som skulle få sjansen for hjemmelaget, men heller ikke han klarte å overliste keeperen.

Trønderne fortsatte å jage vinnermålet mot slutten av kampen, men det var Stabæk som skapte den største muligheten i sluttminuttene. Innbytter Giorgi Gorozia ble spilt fri foran Rosenborg-målet på en kontring, men fra skrått hold avsluttet Stabæk-spilleren rett i Ole Kristian Selnæs som fikk klarert ballen via tverrliggeren.

Overtidshelt

Men Rosenborg skulle få en siste sjanse på overtid. Like før slutt kjempet de til seg en corner, og den skulle de ta godt vare på. For inne i feltet banket innbytter Anders Konradsen inn sitt første Rosenborg-mål til vill jubel fra de nesten 20.000 fremmøtte på Lerkendal.

Rosenborgs neste kamp spilles søndag om en uke, borte mot Molde. Stabæk møter Tromsø dagen i forveien.

Reklame

Nå: Stort ryddesalg i Nettavisens nettbutikk

Kommentarer til denne saken