Gå til sidens hovedinnhold

Oppgitt over Branns grisespill

Per-Mathias Høgmo er frustrert etter den dramatiske seieren i Bergen.

BRANN - TROMSØ 2-4:

BRANN STADION (Nettavisen): – Det er ikke rart det blir temperatur utpå der, når Brann spiller med tre spisser med en gjennomsnittshøyde på 195 centimeter som skal duellere, sier Høgmo lett oppgitt.

Han sikter først og fremst til de dramatiske avslutningsminuttene, der Rodolph Austins knallharde takling på Joel Lindpere utløste det rene masseslagsmål mellom flere spillere fra begge lag.

I kaoset som oppstod løp trenere og innbyttere inn på banen for å roe gemyttene.

Dommer Svein Oddvar Moen valgte til slutt å vise ut både Austin og Douglas Sequeira, hvilket framstod noe vilkårlig på Nettavisens utsendte.

– Det begynte med en livsfarlig takling av Austin, som etter min mening er direkte rødt kort, fortsetter Høgmo, og legger til:

– Det som skjer etterpå er noe uklart for meg, men utvisningen av Sequeira synes jeg var noe streng.

– Elendig bane
Han var ellers strålende fornøyd med et Tromsø-lag som ga Brann en leksjon i angrepsfotball.

– Vi gjør en fantastisk første omgang. Vi holder ballen i laget og skaper målsjanser på tross av en elendig bane, sier Høgmo til Nettavisen.

Brann jaget febrilsk en redusering, publikum var i harnisk, og Tromsøs forsvar fikk føle enkelte Brann-spilleres enorme fysikk på kroppen i de knallharde duellene som utspant seg.

– I andre omgang er vi disiplinerte, og ror det hele i land. Det er godt gjort når kampen utvikler seg som den gjør, sier han.

Send NA FOTBALL til 2025 og motta fire pakker fotballkort med tippeligastjernene (kr 99,-)!

14 fatale minutter
På spørsmål fra NTB om hva han sa til dommer Moen etter kampen, svarer Høgmo:

– Jeg reagerte på at Brann fikk to straffer, der minst ett var svært billig, samtidig som vi får en meget streng annullering mot oss. Men det er med dommere som med spillerer og oss trenere; vi gjør feil av og til, konkluderer Per-Mathias Høgmo.

De største feilene som ble begått på Brann Stadion mandag, var det Brann selv som stod bak. Alle Tromsøs fire mål kom etter grove tabber, og alle sammen innen 14 fatale minutter.

(artikkelen fortsetter)

Først ut var Håkon Opdal, som ga en unødvendig retur på Tommy Knarviks volleyskudd. Ballen ble liggende to meter fra målstreken, og Morten Moldskred kunne enkelt rulle den i nettet.

– Jeg bør holde den, sukker Håkon Opdal etter kampen.

– Billige straffer
Dernest prøvde tabbeforfulgte Kristjan Ôrn Sigurdsson å dempe et innlegg fra Joel Lindpere på egen femmeter. Ballen spratt rett i beina på Sigurd Rushfeldt, som hamret den i mål via tverrliggeren.

Så snappet Lindpere en håpløs tversoverpasning fra Rodolph Austin og spilte fri Morten Moldskred. Han fant Rushfeldt alene foran mål: 3-0!

Ydmykelsen ble total da Moldskred snappet ballen fra Òlafur Ôrn Bjarnason, rundet Håkon Opdal i Brann-målet og skåret sitt andre mål for kvelden.

Brann svarte umiddelbart, og fikk en heller lettkjøpt straffe da Tom Høgli noe klumsete dyttet Azar Karadas overende i eget straffefelt. Òlafur Ôrn Bjarnason var som vanlig sikkerheten selv fra 11-meteren.

Samme mann fikk sjansen i 67. minutt da dommer Moen igjen pekte på straffemerket. Bjarnason gjorde ingen feil, og det stod 2-4. Den stillingen stod seg kampen ut.

Nilsen: – Vi sover
Steinar Nilsen var lettere sjokkskadet etter det brutale møtet med gamleklubben.

– Vi sover, fullfører ikke bevegelsene og valgene våre, og blir stående å se på det som skjer, sukker han.

– Det er frustrerende å få så enkle mål mot seg når vi har så pass kontroll på kampen. Og når du ser hvem som skårer for Tromsø, er det jo ekstra kjedelig. Vi burde vært forberedt på Tromsøs spissduo, avslutter en skuffet Steinar Nilsen.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken