VÅLERENGA – VIKING 1-1:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Nylig meldte Dagbladet at Vålerenga trenger 15 millioner kroner før året er omme for å overleve som toppklubb.

Oslolaget har gått med hele 72 millioner kroner i underskudd de tre siste årene.Klubben har allerede gjennomført flere kutt, men situasjonen er dramatisk.

Nå spekuleres det i om Vålerenga allerede til sommeren må selge spillere for å skaffe de nødvendige kronene for å overleve.

Når Nettavisen tar opp temaet med hovedtrener Kjetil Rekdal etter 1-1-kampen mot Viking søndag kveld, er han lite villig til å bruke mye tid på saken.

- Ikke spør om det
For temaet er tydelig betent, noe som kommer klart frem av ordvekslingen mellom ham og Nettavisen de påfølgende minuttene.

Slik gikk samtalen:

- Må VIF selge spillere allerede i sommer for å overleve?

- Jeg har ikke fokus på dette i det hele tatt. Vi får konsentrere oss om det sportslige, sier Rekdal.

- Er det noen av VIF-spillerne som ikke er til salgs?

- Jeg synes du skal spørre om andre ting enn akkurat det. Spør om kampen, ikke stå og spør så mye om salg eller ikke salg. Alle tippeligaklubber er leverandører av spillere til større ligaer. Kommer det bud, er det en logisk greie hos alle. Men det er ikke noe vi går og tenker på. Vi ønsker spillere som skal bli for gode for Vålerenga og reise videre, det er en del av jobben vi har med å utvikle og produsere spillere som blir for gode for å spille i Tippeligaen.

- Er det du eller styret som bestemmer hvem som selges eller om det skal selges spillere?

- Det får vi diskutere når den tid kommer.

- Det er ikke lenge til overgangsvinduet åpner, den tid kommer ganske raskt?

- Nå sa jeg til deg for et minutt siden at du skal spørre om kampen i stedet for å spørre om vi skal selge spillere hele tiden. Det er ingen av dem som vil vekk.

- Vidar Örn Kjartansson sier at han forlater klubben hvis Vålerenga vil selge ham for å tjene penger.

- Hørte du hva jeg sa, han vil ikke vekk. Nå har du spurt fem spørsmål om å selge spillere, og jeg har sagt det til deg, nå kan du spørre om kampen. Kan du være så snill å spørre om kampen. Jeg vil ikke ha noe fokus på salg. Får man tilbud fra større klubber og en sum alle parter er fornøyde med, blir det solgt spillere. Den ligaen her er sånn. Både i Vålerenga, Aalesund, Tromsø, Rosenborg, Odd, Stabæk, alle klubber kommer til å gjøre det.

- Forstår du ikke fra et presseperpektiv hvorfor jeg spør?

- Jo, selvfølgelig gjør jeg det, men nå har du spurt seks ganger. Jeg vil ikke ha noe fokus på det, jeg vil heller ha fokus på kampen.

Kjartansson vil bli
Det må legges til at Rekdal var nokså rolig i tonen, men ordvekslingen er en illustrasjon på at konsekvensene av dårlig økonomi er et tema man begynner å bli kraftig lei av på Valle.

Én av dem som trolig er attraktiv hos større og rikere klubber, er Vidar Örn Kjartansson (24). Islendingen har scoret åtte mål på åtte kamper og er toppscorer.

Når han snakker med Nettavisen, påpeker han flere ganger at han er svært lykkelig i Vålerenga. Men han forstår at den dårlige økonomien på Valle kan kreve spillersalg.

- Jeg prøver å ikke tenke på det. Jeg vil være her, og har en treårskontrakt. Men hvis et salg er den eneste måten å komme seg ut av problemene, blir jeg nødt til å gjøre det, sier han til Nettavisen.

- Hvis Vålerenga sier at de må selge deg fordi de trenger pengene, da hører du på dem?

- Jeg er nødt til å høre på dem. Hvis det er eneste utvei, må jeg høre på dem. Men jeg liker meg godt her, og ønsker å være her, betrygger han VIF-fansen.

LES: Også LSK sliter: - Tøft å komme i mål hver måned

Daglig leder Stig-Ove Sandnes innrømmer imidlertid overfor Nettavisen at klubben nå skal se på mulighetene for å selge spillere.

- Det er det som blir den neste runden nå. Vi jobber på spreng, så får vi se hvordan ting utvikler seg. Spillersalg kan fort bli aktuelt, sier han.

- Vanvittig høy lønn
I vinter kuttet klubben lønninger i stab og sportslig avdeling. Selv om et nytt lønnskutt ikke er hovedfokus på Valle, legger ikke trener Kjetil Rekdal skjul på at de som skrev under langtidskontrakter før han kom inn i klubben, tjener svært bra.

- Det er en tre-fire mann som har en vanvittig lønn fra gammelt av, sa Rekdal til Nettavisen tidligere denne uken.

Han var imidlertid klar på at et lønnsbudsjett på i overkant av 25 millioner, noe han beskriver som midt på treet i Tippeligaen, er et minimum for å henge med.

- Vi er nede på amatørnivå hvis vi skal kutte de 15 millionene i lønninger, slår han fast.

Neste hjemmekamp for Vålerenga spilles mot rivalene Lillestrøm. Rekdal tror og håper det vil gi nødvendig mynt i klubbkassa.

- Vi ligger trolig nærme hverandre på tabellen, og da bør det komme mye folk, håper VIF-sjefen.

Som altså ikke vil bruke mye tid på å snakke om spillersalg.

P.S:Her finner du alt om søndagens fotball, både i Norge og England.

LES OGSÅ: