Med en fantomspurt vant Theo Bos den tredje etappen i sykkelrittet Polen rundt tirsdag. Thor Hushovd viste styrke og tråkket inn til femteplass.

Nederlenderen Bos lå på fjerdeplass i siste sving, men var knallsterk i avslutningen og vant foran sloveneren Luka Mezgec og australieren Michael Matthews.

Like bak fulgte Sacha Modolo (Italia) og Hushovd.

- Sebastian (Lander) gjorde en veldig god jobb for meg før spurten. Så kom det et krasj, og jeg var litt for langt bak. Det var uheldig, for jeg hadde gode bein i dag, sa Hushovd til BMC-lagets nettsted.

Topp fem-plasseringen var nordmannens femte for sesongen.

- Jeg trengte noen dager for å komme i gang (i Polen), og det hjalp at det var litt kjøligere, sa Hushovd, som hadde slitt med beina i varmen de første to dagene av rittet.

Et stort tetfelt hang med hele veien på den 174 kilometer lange etappen fra Kielce til Rzeszow tirsdag. Den norske Sky-rytteren Edvald Boasson Hagen endte på 29.-plass, mens også Vegard Breen endte på samme tid som vinneren med sin 127.-plass.

Lars Petter Nordhaug ble frakjørt for annen dag på rad. Han ble nummer 158 tirsdag – 3.31 minutter bak lagkameraten Bos.

Tsjekkeren Petr Vakoc, som vant rittets annen etappe, leder fortsatt Polen rundt sammenlagt. Han er 27 sekunder foran Bos og hviterusseren Javgenij Hutarovitsj.

Breen er beste nordmann i sammendraget på 62.-plass. Polen rundt avsluttes lørdag. (©NTB)