Gå til sidens hovedinnhold

Opposisjonen avlyser regjeringskrise

Både Frp-formann Carl I. Hagen og Ap-leder Jens Stoltenberg sier at de tror regjeringen blir sittende denne høsten.

Det sa de to partilederne etter at kong Harald i dag åpnet den 148 stortingsseksjonen. De siste ukene etter valget har det vært spekulert vilt om hvorvidt regjeringen vil overleve høsten eller ikke. Alle de tre regjeringspartiene, Høyre, Kristelig Folkeparti og Venstre, gikk tilbake i kommune- og fylkestingsvalget, mens SV og Frp gikk klart fram.

Regner med avvisning
Carl I Hagen har varslet at han vil teste samarbeidsviljen til regjeringspartiene under trontaledebatten på mandag. Da vil han legge fram en rekke forslag. Men Hagen har liten tro på at regjeringen vil komme ham i møte.

- Min egen spådom er at regjeringen mest sannsynlig finner sammen med Arbeiderpartiet under budsjettforhandlingene, sier Hagen.

Håper på ro
Jens Stoltenberg satser på at regjeringen vil ri stormen av i høst.

- Jeg tror at denne regjeringen vil bli sittende. Hvis den går av, vil den bli den femte borgerlige regjering som går av til tross for borgerlig flertall i Stortinget, sier Stoltenberg som ikke ønsker å komme i regjeringsposisjon før KrF sier at de vil skifte side og støtte Ap.

- Jeg vil gjerne bli statsminister, men da må vi ha mulighet til å få gjennomslag for vår politikk. KrF sitter på vippen, og det er et stort ansvar.

Mandag får politikerne mulighet til å diskutere et eventuelt regjeringsskifte videre. Da starter trontaledebatten klokka 10.00 Regjeringen legger fram statsbudsjettet onsdag 7. oktober.

Under kan du si din mening om situasjonen på Stortinget!

Reklame

Hagemøblene nordmenn elsker

Kommentarer til denne saken