Gå til sidens hovedinnhold

Oppretter kontor for pårørende

PHUKET (TV 2 Nettavisen) Den norske ambassadøren i Thailand møtte hard kritikk fra pårørende da hun kom til Phuket lørdag. Hun har nå besluttet å opprette et eget kontor for norske pårørende i området.

- Vi vil etablere et pårørendekontor i tilknytning til det norske ambassadekontoret her i Phuket. Dette kontoret vil være med på å sikre at de pårørende har god kommunikasjon med myndighetene, sier ambassadør Ragnhild Birte Lund.

Ambassadøren kom til Phuket lørdag og gikk rett i et informasjonsmøte med de norske pårørende som er igjen i området etter katastrofen. Flere pårørende har flydd til Thailand denne uken i et desperat forsøk på å finne sine savnede.

Til stede under møtet som varte i flere timer var representanter fra Kripos, Sosial- og helsemyndighetene og sjømannspresten.

Pårørende la frem kravliste
Under møtet reiste Christoph Wernersen seg og la frem en liste med krav som han vil at norske myndigheter i Thailand må innfri.

- Jeg har vært her i flere dager, og jeg gråt for første gang nå under møtet, sa Wernersen til et samlet norsk pressekorps som ventet utenfor salen hvor møtet fant sted.

Wernersen krever at de pårørende blir tilbudt rom på hotellet hvor ambassaden har opprettet et midlertidig hovedkontor i Phuket.

- Vi vil også ha samband som vi kan kommunisere og guider til å hjelpe oss. Vi krever også midler til å forsette letingen. Vi har måttet reise ned hit for egen regning og har vært nødt til å selv sette i gang en innsamlingsaksjon til min egen konto for at vi skal kunne fortsette å lete, sa Wernesen.

Wernersen reiste til Phuket sammen med sin bror da de skjønte at deres tredje bror, hans kone og deres barn var forsvunnet.

Mer hjelpepersonell til pårørende
Ambassadør Lunds svar til de pårørende kom umiddelbart. På kontoret som opprettes for de pårørende vil det bli tilgang til internett og helsepersonell vil være til stede for å støtte de pårørende. Mer helsepersonell er underveis for å hjelpe de pårørende. I tillegg ønsker Lund å styrke bemanningen på ambassadekontoret. Lørdag kveld ankommer to nye ansatte og søndag kommer ytterligere to.

Til nå har ambassadens kontor vært avhengig av hjelp fra norske frivillige i Phuket.

- De frivillige har gjort en kjempejobb her. Innsatsen deres har vært uvurderlig, sier Lund.

Kommentarer til denne saken