OSLO (Nettavisen): Sterk misnøye, hets og antydninger om vold og drap kom til uttrykk i kommentarfeltene da Nettavisen skrev om Miljøpartiet De Grønnes ordførerkandidat i Oslo, Shoaib Sultan.

Sultan sier til Nettavisen at han vurderer å politianmelde noen av ytringene.

Les også: - Utrivelig med trusler og sjikane mot ordførerkandidat

«Deathwish», «Kanskje vi skal starte kronerulling for å kjøpe kuler» og en henvisning til massemorderen Anders Behring Breivik med kommentaren «kunne trengt 20-30 som han nå» var noe av det som kom til uttrykk.

Tittelen på Nettavisens sak mandag var «Miljøpartiet De Grønne kan sørge for Oslos første muslimske ordfører».

Den skapte stort engasjement i kommentarfeltet og på sosiale medier med til dels hatefulle ytringer mot muslimer generelt.

Se saken her: Miljøpartiet De Grønne kan sørge for Oslos første muslimske ordfører

- Ubehagelig

- Noe av det opplever jeg som særdeles ubehagelig. Selv om jeg har opplevd dette før og kanskje må tåle det i min posisjon, tenker jeg på andre som skremmes vekk fra offentlig debatt på grunn av dette. Det er noe av bakgrunnen for at jeg vurderer å anmelde det, sier Sultan onsdag.

Sultan har tidligere vært leder av Islamsk Råd. Han jobber nå i Antirasistisk Senter.

«Over mitt lik»

Også kjente innvandringsmotstandere som Margrethe Adelheid Gilje kom på banen og kommenterte saken.

«Over mitt lik», var hennes Facebook-kommentar til Shoaib Sultans politiske ambisjoner.

- Det er et uttrykk jeg bruker når jeg er veldig uenig i noe. Det er ikke bokstavelig ment, sier Kjersti Margrethe Adelheid Gilje til Nettavisen.

Gilje er fylkesleder for partiet Demokratene i Rogaland og står øverst på fylkestingslista der foran valget til høsten. Kommentaren ble postet på Facebook-siden til organisasjonen Stopp islamiseringen av Norge (SIAN) mandag.

I den samme tråden var det flere kommentarer fra andre som ga uttrykk for noe av det samme; «Skal dere virkelig la intolerante folk som muslimer styre hovedstaden?», «Det værste jeg har hørt, dere må bare fortsette slik, da er vi fort ferdig med Norge» og «Opp med øynene folkens,dette er en ISLAMISTISK invasjon av Norge ! Er det slik det norske folk vil at fremtiden skal bli,er det det ??».

Vil ikke ha muslimer i styrende organer

Gilje sier til Nettavisen at hun er en klar motstander av at muslimer skal få slippe til i styrende organer i Norge eller ha ledende politiske verv. På Nettavisens spørsmål om vi ikke har religionsfrihet og demokrati her i landet, svarer Gilje at muslimer får dyrke sin tro innenfor hjemmets fire vegger.

- Men Shoaib Sultan og andre skal ikke behøve å frykte for liv og helse, sier hun og tar avstand fra vold og trusler.

Saken om Miljøpartiet De Grønnes ambisjoner avstedkom Facebook-kommentarer fra andre som antydet både vold og drap.

«Kanskje vi skal starte kronerulling for å kjøpe kuler», var en av dem.

«Breivik var en syk mann.men kunne trengt 20-30 som han nå.og rydde opp litt», var en annen. Gilje sier hun tar avstand fra slike ytringer.

Skrev støtteerklæring til Breivik

Under 22. juli-rettssaken i 2013 gjorde Gilje seg bemerket med å skrive på sin Facebook-side at massemorderen som da satt på tiltalebenken var «sylende skarp» og at hun fullt ut støttet hans synspunkter, samtidig som hun tok avstand fra handlingene.

Dette er en kommentar Gilje ikke har funnet grunn til å beklage i ettertid, og hun gjentar overfor Nettavisen at hun fortsatt deler Breiviks frykt for islamisering av vesten, men at hun mener handlingene hans var uhyrlige og ikke kan forsvares.

Frykter muslimsk parti

- Norge er et kristent land, og det må vi forsvare. Den store skrekken er at muslimene skal danne sitt eget parti, sier hun til Nettavisen.