Gå til sidens hovedinnhold

Orkanen Isabel raser over land

Orkanen Isabel har nådd land og pisker nå østkysten av USA med utrolig styrke av 160 km/t. Hylende vind og kraftig regn fyller gatene og tusener har allerede mistet strømmen.

Isabel er rasende og amerikanerne forbereder seg på den verste orkanen på mange år. Stormen er ventet å skape oversvømmelse fra New Jersey til South Carolina, melder CNN.

Det er erklært unntakstilstand i tre delstater. Over 200.000 mennesker er blitt beordret til å evakuere.


Bush flyktet
Fra North Carolina vil Isabel trolig herje kysten nordover mot Washington, en hovedstad president George W. Bush allerede har flyktet fra.

Ifølge prognosene vil vindstyrken komme opp i 170 kilometer i timen, og orkanen vil føre til store oversvømmelser. Vannstanden langs kysten kan komme til å øke med over tre meter, når stormen «suger» vannet opp på land.

På kysten har folk spikret igjen vinduene sine og lagt båtene sine trygt på land. Butikkene er gått tomme for batterier, lommelykter, lampeolje, tape, boksåpnere og stearinlys. Innbyggerne regner med det verste.

Hundrevis av flyavganger er kansellert, og togene som vanligvis kjører langs østkysten, er stoppet.

Kan bli sterkere
Isabel er en orkan i kategori 2, på en skala der 5 er det sterkeste. På vei over Atlanterhavet har Isabel vært opp i kategori 5, som betyr en vindstyrke på over 250 kilometer i timen. Men det er fare for at Isabel kan bli sterkere når hun treffer land.

Sist en orkan i kategori 2 rammet USA, var i 1999 da Floyd herjet. Floyd tok livet av 56 og forårsaket skade for over en halv milliard kroner.

Reklame

Derfor er den norske ladekabelen så genial