Gå til sidens hovedinnhold

Orker Rosenborg dette kjøret?

Helnorsk tippekupong søndag og store premier på gang

Det er en mildt sagt krevende tippekupong som Norsk Tipping presenterer denne søndagen og det ligger gode premier i luften for de som klarer å prikke tolv rette. For de som sverger til systemspill, kan det være vel verd å øke innsatsene i dag, da vanskelighetsgraden er høy.

Er du ikke nettspiller hos Norsk Tipping? Bestill gratis kortleser her.

Flere tips søndag:
Oddstips del 1: Bolton er dagens beste spill
Oddstpis del 2: Krisen fortsetter i Molde
Tippeligaen: Her er skaderapport og oversikt over karantener
Sørlandet travpark: Øystein Tjomsland med fem feite vinnersjanser
Lesernes oddstips søndag

1. Start - Rosenborg
Det er ingen grunn til å klage på underholdningsverdien når disse lagene braker sammen. 3-3 i det omvendte oppgjøret i vår, og 4-3 til Rosenborg i kvartfinalekampen i Trondheim for to uker siden. Start ble også det første laget til å slå Rosenborg forrige sesong (3-2 på Lerkendal), så det står altså 1-1-1 i de tre siste møtene mellom lagene og målene renner inn begge veier. Rosenborg var kun et tverrliggertreff unna et nytt eventyr i Champions League onsdag, men burde jo vært tatt "livet" av allerede i første omgang. Denne utgaven av Rosenborg er definitivt ikke blant de beste, og således er det et sykdomstegn for norsk fotball at de leder så klart i serien. Per Ciljan Skjelbred er usikker til denne kampen, og så får vi se om Nils Arne Eggen er tvunget til å gjøre andre forandringer på grunn av det tøffe kamprogrammet i det siste. Hos Start er Geir Ludvig Fevang reist til Belgia, Fredrik Strømstad er på vei hjem og Bolanos tydeligvis på vei både hit og dit. Men både Espen Hoff og Christer Kleiven returnerer. Vi har litt feeling for Start i kveld, de har skapt mye trøbbel for Rosenborg i de senere kampene, og et slitent Rosenborg kan gå på årets første serietap her. Vi setter H i utgang, men dekker alle tegn på forslagene våre for ikke å dumme oss helt ut.

2. Molde - Vålerenga
Molde skulle være den fremste utfordrer til RBK om gullet, men er altså havnet i nedrykkssumpen. Kun målforskjell holder dem over kvalifiseringsstreken og problemene står fortsatt i kø for romsdalingene. Knut Olav Rinderøy er havnet i Deportivo La Coruna, mens strategene Daniel Berg Hestad og Magne Hoset har havnet i synderegisteret og må altså begge stå over. Det svekker naturligvis Molde mye og et formsterkt Vålerenga har alle muligheter til å gjenta fjorårets heldige 3-0 seier. Vålerenga var alt annet enn gode i førsteomgangen mot Sandefjord på mandag, men et Sandefjord-lag som er vaksinert mot å score på bortebane ble etterhvert lett spill for Vålerenga. Uten å være helt overbeviste setter vi en singel B i kamp nummer 2, og konstaterer at Vålerenga har tapt sine to foregående bortekamper (mot Aalesund og Haugesund). Men med Molde sine svært tunge fravær, totalt manglende form og mangel på selvtillit, dytter vi alle pengene på Vålerenga.

3. Odd Grenland - Kongsvinger
Hjemmelaget har etterhvert havnet helt i ingenmannsland på tabellen etter en svært skuffende sesong og det er nok ingen tvil om at det er cupen som må berge sesongen for Dag Eiliv Fagermo og Odd. Etter en brukbar hjemmekamp mot Viking og seier 2-1, var det en ny skuffende opptreden borte mot Tromsø sist helg (tap1-3), og det er betegnende for Skiens-laget i år, total mangel på stabilitet. Selv ikke hjemme på Skagerrak Arena har det sprudlet, og hjemmestatsen er ikke bedre enn 4-3-3. Kongsvinger sin eksistens henger i en tynn tråd etter det forsmedelige og ufortjente hjemmetapet mot Haugesund sist helg. Med ni kamper igjen er det nå seks poeng opp til kvalikplassen og nå må det hentes trepoengere. Borte er kun sju poeng tatt, seire mot bunnrivalene Sandefjord og Hønefoss, samt poendeling mot Lillestrøm på Åråsen. Det er ikke veldig lett å argumentere for at den tredje borteseieren skal komme i Skien søndag, men vi værer et umotivert og slapt hjemmelag og bruker helgardering her i jakten på de store kronene og på at motivasjonen til de grader ligger på bortelaget.

4. Sandefjord - Strømsgodset
Brenner det et blått lys for Kongsvinger, er det snart game over for Sandefjord. Tolv poeng opp til kvalikplass og 27 poeng igjen å spille om. Det skulle tilsi at Sandefjord minimum må ha seks seire på de siste ni kampene for i det minste å få kvalik. Det høres helt usannsynlig ut. Men oppgaven søndag kan være overkommelig. Marcus Pedersen og Jo Inge Berget er fortsatt ute for Strømsgodset og Marciano soner karantene for hjemmelaget. Godset har vunnet to av sine tre siste borte, men vi tror Sandefjord kan få noe ut av denne kampen og setter HB, da uavgjort er ubrukelig for hjemmelaget.

5. Stabæk - Lillestrøm
Stabæk er til sammen med Molde og Brann årets store skuffelser i Tippeligaen.Riktignok har bæringene vært fryktelig skaderammet denne sesongen, men prestajonene har heller ikke vært gode. Marius Helle scoret i sin første opptreden for hjemmelaget og kan vise seg som en goalgetter også på dette nivået. Pontus Farnerud er på vei mot formen igjen og Pall Gunnarson er i form. Lillestrøm slet seg inn til 1-0 seier hjemme mot Aalesund sist i en fryktelig svak fotballkamp. LSK's første seier på ti kamper. Vi tror ikke trenden har snudd for Lillestrøm og synes Stabæk ligner kupongens sikreste kamp. 4-0 seieren borte over Hønefoss har kanskje for alvor satt fart i hjemmelaget igjen, og vi tror rett og slett Stabæk er en klasse bedre enn Lillestrøm.

6. Aalesund - Hønefoss
Tretten poeng skiller disse lagene på tabellen, men kvalitetsforskjellen er neppe så stor på lagene. Men i motsetning til Hønefoss hadde Aalesund en kjempestart på sesongen, det kan de nok prise seg lykkelig over. Dessverre er Davy Claude Angan fortsatt ute på Hønefoss, og det svekker Hønefoss voldsomt. Angan er en av svært få spillere i Tippeligaen som kan avgjøre en kamp på egenhånd (ref hans seiersmål i bortemøtet med Stabæk i vår). Tungt hjemmetap mot Stabæk sist, og Kristjan Ørn Sigurdssin viste nok engang hvorfor Brann ikke fornyet kontrakten med ham. Undertegnede liker ikke å spille Aalesund, men i mangel av gode alternativer får Kjetil Rekdals menn tillit som sikker på kupongen.

7. Alta - Bodø/Glimt
Her er det ikke mye å analysere. Helt umulig kamp å spå utfallet av og helgardering er det eneste fornuftige

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

8. Bryne - Strømmen
Kan onsdagens opphenting på Fosshaugane ha berget "livet" på Jæren? Ufattelige seks strake tap, måtte til før jærbuene klarte å kapre ett poeng igjen. Innleide Mads Cato Moldskred (fra LøvHam) ble den store helten med sitt utligningsmål. Bryne er kun to poeng over streken, og nå må laget begynne å vinne fotballkamper igjen. Bortelaget Strømmen har nøyd seg med å score fire ganger på åtte bortekamper, og selv normalt gavmilde Bryne bør kunne stå imot en så lite spenstig offensiv. Vi tror Bryne fikk seg en etterlengtet opptur i Sogndal onsdag, og tror Petter Myhres menn får sitt femte bortetap for sesongen. Ingen skadeproblemer av betydning hos noen av lagene. Vi spiller H på Jæren.

9. Fredrikstad - Follo
Et slags lokaloppgjør mellom opprykkskandidat Fredrikstad og nedrykkskandidat Follo. Hjemmelaget har variert mye i prestasjonene i år, og selv om 5-2 borte mot Mjøndalen høres imponerende ut, så var FFK bakpå med 0-1 i det oppgjøret, inntil en ulykksalig utvisning ga rødt kort og straffe imot for Mjøndalen. Hjemme er halvparten av kampene vunnet (5-4-1), og med Ranheim og Sarpsborg jagende like bak, er kun tre poeng godt nok søndag. Men vi ser en tendens blant opprykksjagende lag at de roter fælt for tiden (Sogndal, HamKam, Raufoss, Asker, FK Tønsberg) og et Follo i dyp poengnød kan stelle i stand problemer. Spissene Eirik Markegård og Maruti rakk ikke flyet til Alta onsdag, og det kostet laget dyrt, da spissene først kom innpå i andreomgangen. Follo har labre 1-2-5 borte og Fredrikstad må selvsagt få et klart favorittstempel.

10. LøvHam - Nybergsund
Formlaget LøvHam står med 4-2-1 i sine sju siste kamper, det burde trolig stått 6-1-0, da tapet mot Sarpsborg sist søndag og poengdelingen hjemme mot Ranheim onsdag begge var kamper LøvHam burde vunnet. Supertalentet Fredrik Haugen spiller ut sesongen for hjemmelaget, selv om han har skrevet kontrakt med Brann. Unge, lovende Bjarte Haugsdal er klar på lån ut sesongen fra nettopp Brann og gir Arne Sandstø ytterligere valgmuligheter. Nybergsund hadde tre poeng i lomma hjemme mot Bodø/Glimt sist, men skuslet vekk en tilsynelatende sikker 2-0 ledelse. Bortestatsen viser 3-3-3 og formen viser 4-1-1, men det skal tillegges at fire av disse kampene er spilt hjemme, dog er begge bortekampene i perioden vunnet (mot hhv Moss og Trromsdalen). LøvHam kan dersom de vinner denne kampen overta Nybergsunds femteplass, altså kvalifiseringsplass til Tippeligaen. Vi tror et formsterkt bergenslag blir for sterke for trysilingene og dette ligner en sikker H

11. Ranheim - Tromsdalen
Oppsiktsvekkende nok kan Trondheims-laget Ranheim rykke direkte opp i Tippeligaen. Etter å ha kommet opp fra 1. divisjon foran denne sesongen. En strålende prestasjon av Per Joar Hansen og hans mannskap. Formen har vært jevnt bra hele veien, men Ranheim var heldige som fikk med seg et poeng fra Bergen onsdag. Hjemme er laget mer enn stødig med 6-1-1 til nå og motstander Tromsdalen skal få det tøft med å hente poeng i Trondheim. Viktige Ole Talberg må bivåne kampen fra sidelinjen, da hans kortsamling er oppe i fem gule. Tromsdalen er som vanlig svake borte (1-3-5), men hjemmetriumfen mot serieleder Sogndal sist helg kan ha fått fyr på gutta fra nord. Kan vi være vitne til et skrellbud i kamp nummer 11? Tja..

12. Sandnes Ulf - Mjøndalen
Helgardering. Uten tvil.

Klikk her for å levere 96-rekkeren

Klikk her for å levere 486-rekkeren

96-rekker

HTML EMBED
Tipping Søndag, frist: 29.08.2010 17:55
1. Start - Rosenborg H U B
2. Molde - Vålerenga B
3. Odd - Kongsvinger H B
4. Sandefjord - Strømsgodset H U
5. Stabæk - Lillestrøm H
6. Aalesund - Hønefoss BK H U
7. Alta - Bodø/Glimt H B
8. Bryne - Strømmen H
9. Fredrikstad - Follo H
10. Løv-Ham - Nybergsund IL-T H
11. Ranheim - Tromsdalen H
12. Sandnes Ulf - Mjøndalen H U

486-rekker

HTML EMBED
Tipping Søndag, frist: 29.08.2010 17:55
1. Start - Rosenborg H U B
2. Molde - Vålerenga B
3. Odd - Kongsvinger H U B
4. Sandefjord - Strømsgodset H B
5. Stabæk - Lillestrøm H
6. Aalesund - Hønefoss BK H U B
7. Alta - Bodø/Glimt H U B
8. Bryne - Strømmen H
9. Fredrikstad - Follo H
10. Løv-Ham - Nybergsund IL-T H
11. Ranheim - Tromsdalen H
12. Sandnes Ulf - Mjøndalen H U B

Kommentarer til denne saken