Gå til sidens hovedinnhold

Orkla-sjefen går av

Dag J. Opedal går av som konsernsjef i løpet av 2010.

- Etter snart 6 år som konsernsjef og 9 år som medlem av konsernledelsen i Orkla, har jeg funnet at tiden er moden for å levere stafettpinnen videre, sier konsernsjef Dag J. Opedal i en kommentar.

Opedal blir i sin nåværende stilling fram til hans etterfølger er på plass. Styret starter ansettelsesprosessen om kort tid.

- Det har vært fantastisk spennende å få ta del i Orklas dynamiske utvikling i denne perioden. I særlig grad har det vært inspirerende å få arbeide så nært med konsernets mange kompetente ledere og øvrige medarbeidere, sier Opedal.

Den avtroppende Orkla-sjefen vil fortsette som styreleder i REC ASA etter at han har gått av i Orkla. Opedal vil også fortsette sin stilling i Jotun sitt styre, og vil dermed indirekte fortsette å jobbe med Orkla. Orkla har ifølge sine hjemmesider en eierandel på rundt 40 prosent i både Jotun og REC.

Styreleder i Orkla, Stein Erik Hagen, takker Dag J. Opedal for hans omfattende innsats og mer enn 20-årige bidrag til konsernets utvikling og vekst siden Opedal ble konsernsjef i 2005.

- En rekke industrielle forbedringsprosesser er iverksatt i hans tid som leder, sier styreleder Stein Erik Hagen i en kommentar.

Opedal vil motta en lønn og andre ytelser i ett år utover oppsigelsesperioden på 6 måneder.

Få bedre råd med Nettavisens tjenester:


Minstrøm:Bytt strømleverandør og spar tusener.

Minrente:Bytt bank og spar minst 5000 kroner i året.

Mittoppdrag:Få tilbud fra håndverkere.

(Tjenestene er gratis for Nettavisens lesere)

Kommentarer til denne saken