Gå til sidens hovedinnhold

- Oscar blir ikke avlyst

Oscar-komiteen nekter å la seg knekke av streikende forfattere.

(SIDE2:) Forfatterstreiken ser ikke ut til å ta slutt, og tidligere i uken ble det avgjort at Golden Globe-seremonien avlyses.

LES MER: Ingen galla for Golden Globe

- Vi forbereder showet
Mange er nå bekymret for at også Oscar-utdelingen, årets største filmpris, skal stanses av streiken. Men de ansvarlige for Academy Awards står fast på at utdelingen ikke vil gå samme vei som Golden Globe.

- Vi forbereder showet, og vi beveger oss fremover, sier Sid Ganis, leder for Academy, ifølge Associated Press.

Academy Awards har ingen avtale med Writers Guild of America, men de vil likevel prøve å finne en løsning.

Ingen stjerner
Foreløpig er det ingen krise at streiken pågår. Manuset til showet blir aldri skrevet før nominasjonene offentliggjøres, noe som i år skjer 22. januar. Academy håper derfor at streiken vil gå over før den tid.

Forfattermangelen er imidlertid ikke det største problemet. Et større problem er at så lenge forfatterne streiker, nekter Screen Actors Guilds medlemmer å møte opp. Det vil si at ingen av de store stjernene vil være til stede under showet.

Men heller ikke dette ser ut til å bekymre ledelsen - i hvert fall ikke utad.

- Jeg gleder meg til det. Vi er i rute, hallelujah. Jeg klarer ikke vente til 24., sier Gil Cates, produsent for Oscar-sendingen ifølge Entertainment Weekly.

Taper store summer
Manusforfatterne i Hollywood har streiket siden 5. november. Foreløpig har streiken kostet Los Angeles-området 1,4 milliarder dollar i tapte inntekter. Det må plusses på 80 millioner dollar etter at Golden Globe-utdelingen ikke finner sted førstkommende søndag.

Dersom Oscar-showet avlyses, vil det bety 130 millioner dollar i tapte inntekter.

Oscar-showet skal i utgangspunktet sendes 24. februar. Om ledelsen snur og avlyser showet, vil det bli første gang i utdelingens 79 år lange historie.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Kommentarer til denne saken