Gå til sidens hovedinnhold

Oscar fikk ingen Oscar, men seier

Innbytter Oscar hjalp Chelsea til tre viktige poeng.

SOUTHAMPTON - CHELSEA 0-3:

Chelsea har hatt et tøft program de siste to ukene, men londonlaget har likevel sanket poeng. En defensiv innstilling bidro til 0-0 og ett poeng mot Arsenal, før det ble 1-0-seier mot Swansea på hjemmebane. Kampen mot Liverpool snudde Chelsea fra 0-1 til seier 2-1.

3-0-seieren mot Southampton ble ikke like enkel som sluttresultatet indikerer, men førte i alle fall til at Chelsea tok ti poeng av tolv mulige på de fire kampene som omfavnet jule-og nyttårsfeiringene.

José Mourinho er for alvor med i gullkampen.

Mata ble forbannet
Det kan han denne gang takke innbytterne sine for. Oscar og Willian bidro stort til at det ble tre poeng i stedet for ett fra kampen mot Southampton.

Både Eden Hazard og Adam Lallana hadde sjanser til å score i første omgang, men ingen av dem tok vare på disse sjansene. I andre omgang byttet Mourinho ut Juan Mata og André Schürrle og satte inn Oscar og Willian.

Mata ble åpenbart forbannet over at han ikke fikk fullføre kampen, men det skulle vise seg at byttene fikk en positiv effekt for bortelaget.

Ti minutter etter pause ble nemlig Oscar spilt igjennom. Brasilianeren slo ballen forbi Kelvin Davis før han gjorde sitt beste for å treffe armene til Southamptons keeper mens han utførte et svalestup.

Det endte med mageplask for Oscar, ettersom dommer Martin Atkinson ikke lot seg lure. Atkinson belønnet Oscar med et velfortjent gult kort. Han får sannsynligvis en Oscar-nominasjon med på kjøpet.

Man må jo lure på hva manager José Mourinho tenker om at Oscar går for straffespark i stedet for å passere Davis og trille ballen i åpent mål.

Heldig 1-0-mål
Chelsea tok uansett ledelsen få minutter senere, og Oscar var involvert også i dette.

Willian og Ramires kombinerte like utenfor hjemmelagets sekstenmeter før ballen ble sendt ut til Oscar på venstrevingen. 22-åringens innlegg traff foten til høyreback Calum Chambers og inntok en bueform som utmanøvrerte Davis.

Ballen traff roten av den bortre stolpen og spratt rett ut på hodet til Fernando Torres. Spanjolen kunne enkelt heade inn 1-0.

Scoringen var bare den tredje for Torres i ligaen denne sesongen og hans 18. i ligaen siden han kom til Chelsea fra Liverpool for 50 millioner pund for tre år siden.

En annen Chelsea-innbytter, Willian, la på til 2-0 med et presist skudd som han skrudde i mål nede ved høyre stolperot. Pasningen kom for øvrig fra Oscar.

Rundt ti minutter før slutt scoret Oscar omsider selv. Han ble igjen spilt igjennom forsvaret til hjemmelaget, men valgte denne gang å sette ballen i mål. 3-0. Game over.

P. S. Chelsea har for øvrig signert Bertrand Traore nå som overgangsvinduet er åpent. 18-åringen debuterte for landslaget til Burkina Faso allerede som 15-åring. Traore kommer fra Association Jeunes Espoirs De Bobo-Dioulasso, melder BBC.

Reklame

Slik får du godt internett på hytta

Kommentarer til denne saken