Gå til sidens hovedinnhold

Oslo-bilister risikerer flere tusen kroner i parkeringsbot

Mildværet gjør at fenomenet oppstår mye tidligere i år.

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=9SztyaqwmoK7xqKmjxWYIDZ2Q__lbsKEjpdZ_NNDOgFmLyscvt3JSP8QIF8AG_zv8cV69abKK6hY85cQu9UwQz2iEr5Z6GITdiNcsYuH_-Em82FQ83W6FusDqnHgHbAbgNOjbKKkv2s&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

Etter en lang vinter, blir gatene i hovedstaden hvert år rengjort, noe som betyr at tusenvis av gateparkerte biler må flytte seg langs de 1280 kilometerne med vei som skal rengjøres.

Dette skaper hvert år forvirring for bilister som plutselig opplever at stedet de tror de står lovlig parkert, plutselig får besøk av kranbiler. Rundt 2000 biler blir derfor hver vår inntauet, noe som betyr et parkeringsgebyr på 500 kroner, samt 2300 kroner for å hente ut bilen fra inntauingsplassen på Ulven.

Mild vår gir tidlig start

Men i år kan det bli enda verre. For mens en i fjor måtte utsette vårrengjøringen med rundt en måned grunnet det kalde været, er nå vårrengjøringen i hovedstaden allerede i gang.

Søndag markerte nemlig startskuddet for vårrengjøringen i sentrum, og Nettavisen kunne observere kranbiler som gikk i skytteltrafikk for å tømme gatene for biler.

Se video i toppen av artikkelen!

Og de neste ukene, nesten helt frem til 17. mai, går det slag i slag gjennom hele byen med gater som blir midlertidig forbudt å parkere i.

- Vårrengjøringen er den desidert viktigste rengjøringen vi gjør, fordi den renser opp etter piggdekkstøv, salt og annet som blir liggende igjen på vinteren. Når det er gjort, så er det ikke så mye støv og skitt som ligger langs hovedveiene. Innenfor Ring 1 gjøres det ukentlig og Carl Johan tas hver natt, men i sommersesongen er det ikke så mye støv, sier kommunikasjonsrådgiver Leif-Arne Kristiansen i Bymiljøetaten i Oslo kommune .

Nettinformasjon trenger ikke være korrekt

Skilting om parkering forbudt blir satt opp minimum 24 timer før kranbilene kommer. Parkerer du i gaten er du pålagt å sjekke dette hver dag

- På våre nettsider vil en bli løpende oppdatert om de videre planene, og når de forskjellige veiene vil bli ryddet for biler for vasking.

Se når gatene i ditt område blir ryddet:

Det er derimot ingen garanti for at informasjonen på nettsidene faktisk er korrekt langt frem i tid. Fremdriften med vasking kan endre seg, og en kan dermed risikere at rengjøringen skjer både før og etter tidspunktet som nå er satt opp. Det er skiltingen som gjelder.

HTML EMBED

2800 kroner, pluss 200 kroner per dag

De som blir tauet bort opplever ikke bare at bilen ikke står der de hadde regnet med at den skulle stå, når de får også en saftig økonomisk smell. For det første påløper det en parkeringsbot på 500 kroner. I tillegg er det et inntauingsgebyr på 2300 kroner. Det er altså snakk om minimum 2800 kroner for å ikke sjekke skiltingen ofte nok.

Og henter du ikke bilen innen et døgn på Ulven (nærmeste T-bane er Økern), så påløper det et gebyr på 200 kroner per døgn. Pengene må betales før du får hente ut bilen.

Kan bli veldig dyrt

Om du ikke henter bilen i løpet av kort tid er dette den videre skjebnen til bilen:

  • Brev sendes til kjøretøyets registrerte eier
  • Etter 1 - 2 uker bestilles takst hos godkjent takseringsselskap.
  • Kjøretøy som anses som vrak, kan bli kondemnert fra 3 uker etter inntauing.
  • Salgbare kjøretøy selges 3 måneder etter at eier er varslet med rekommandert brev eller kunngjøring i pressen.
  • Ved salg benyttes autorisert bilauksjonsfirma. Inntekter ved salg går til dekning av kostnader Trafikketaten har hatt i forbindelse med inntauing og oppbevaring.
  • Etter tre måneder er det beløpet vokst til nærmere 21.000 kroner, og blir bilen solgt kan du altså risikere at den går til langt.
Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere

Kommentarer til denne saken