Gå til sidens hovedinnhold

Oslo Børs utvider

Det blir mer handel på Oslo Børs fra 1. september.

Oslo Børs vil utvide åpningstiden for aksjemarkedene og derivatmarkedet 1. september. Det har styret i Oslo Børs vedtatt under onsdagens styremøte. Nå vil handelen holde oppe til klokken 17.30.

NA24 - din næringslivsavis

Det er en time lenger enn hva tilfellet er i dag.

- Vi forventer en positiv effekt rent volummessig, men det viktigste er det strategiske her, sier kommunikasjonsdirektør Per Eikrem ved Oslo Børs til NA24.

Formålet er å bedre konkurranseevnen, og harmonisere åpningstiden med de øvrige europeiske børsene. Utvidelsen er også et strategisk grep for å møte mulig konkurranse. Avgjørelsen bygger også på suksessen da Oslo Børs utvidet åpningstidene i 2006.

Vurderte kveldshandel
- Basert på erfaringene fra utvidelsen av åpningstiden fra januar 2006 forventes en positiv effekt på omsetningen i markedet som følge av endringen. Det forventes også redusert volatilitet i markedet som følge av at internasjonale hendelser i større grad prises inn i markedet den aktuelle handelsdagen, og ikke ved åpningen dagen etter. For eksempel offentliggjøres oljelagertall i USA klokken 16.30, etter at Oslo Børs har stengt, skriver Oslo Børs i en pressemelding.

Vedtaket kommer etter at de sendte ut et høringsnotat i samarbeid med OMX. De andre nordiske børsene har stort sett hatt denne utvidede åpningstiden en stund. I forbindelse med denne høringen ble det spurt om interesse for kveldshandel. Oslo Børs vil foreløpig ikke legge til rette for dette.

Økt børskonkurranse
Da det nye direktivet fra EU som omhandler markeder for finansielle instrumenter (MiFID) kom 1. november 2007 er det blitt åpnet for økt konkurranse mellom børser. Gjennom å holde åpent lenger styrker børsen evnen til å møte konkurransen.

Gjennom å harmonisere åpningstiden med særlige USA, vil Oslo Børs være tilgjengelig for de internasjonale kundene. De siste årene har denne gruppen blitt stadig større på Oslo Børs og nå blir produktene tilgjengelige lengre.

Reklame

Sommerens kuleste badeflåter