(SIDE2:) Oslo Fashion Week vil ikke produsere en OFW Arena eller en OFW åpning i februar 2014. Disse aktivitetene er kansellert av flere grunner, sier lederen og eieren av Oslo Fashion Week, Pål Vassbotten, i en pressemelding.

Han skriver at avlysningen først og fremst handler om «kvalitativt og manglende samarbeid og deltakelse i bransjen».

Fått kritikk

Vassbotten skriver at OFW nå har fokus på å etablere et bredt eierskap som skal videreføre våre aktiviteter og nye i fremtiden.

- OFW ønsker å benytte anledningen å takke alle unge frivillige som har stilt opp i 20 sesonger, medarbeidere, våre mange leverandører og ikke minst våre sponsorer.

Oslo Fashion Week har fått kritikk gjennom flere år. Blant annet for dårlig organisering, og for at de rette folkene ikke blir invitert. I fjor valgte flere norske designere andre fora å presentere sine kolleksjoner i. Samtidig har de som har benyttet seg av OFW som arena fått mye mediedekning.

Designer Tina Haagensen har tidligere uttalt til NRK at Oslo Fashion Week har for stort kjendisfokus

Én som har vært kritisk er Elle-redaktør Signy Fardal.

- Når man ser på hva som skjer på åpningen av Oslo Fashion Week (OFW), så skjønner man ikke at man er på noe som har med mote å gjøre. Det er jo bare jalla, sa Elle-redaktør Signy Fardal til Side for to år siden.

Pål Vassbotten
Pål Vassbotten
Pål Vassbotten eier Oslo Fashion Week AS.

- Designerne må ta sin del

Hun var derimot av den oppfatning at årsaken til at den norske moteuken ikke har samme standard som de store internasjonale, ikke har noe med hva motegeneral Pål Vassbotten og OFW gjør, eller ikke gjør.

Hun mente heller at det er designerne som må granske sin egen forretningsidé.

- Det er designerne som må gjør de riktige tingene. Koble seg på de riktige folkene, tenke marked, tenke business og tenke design som er bærbart og som folk vil kle seg i. Det er ikke noen andre enn designeren selv om kan gjøre det. Jeg tror ikke problemet er kreativitet jeg tror faktisk folk er kreative så det holder, men jeg tror rett og slett at flere norske designerne må begynne å designe klær som folk vil ha, sa hun.

LES MER:- De har ingen fremtid i Norge
- Norske jenter er mindre sultne
- Det er bare jalla