OSLO: Artikkelserien «100 grunner til å elske Oslo» har fått de som hater Oslo på banen.

Artiklene har allerede blitt kommentar av flere hunder personer, noe som blant annet har ordfører Fabian Stang til å ta til motmæle.

- Oslo-hatet er beskrevet i både Bibelen og Koranen. Der står det at den man elsker, den tukter man, sier han til dittOslo.no.

Blant annet skriver en av leserne følgende:

«...for 20-30 år siden når det var trygt og koselig å ta en tur til Oslo trengte man ikke 100 grunner til å like Oslo. Det at man nå prøver å finne 100 grunner til å like Oslo er jo et tegn på at noe har gått fryktelig galt i Oslo».

ENIG? SI DIN MENING I KOMMENTARFELTET UNDER, ELLER BRUK #100OSLO I SOSIALE MEDIER!

- Har det nok ikke så fint med seg selv

Det var onsdag denne uka at dittOslo.no lanserte artikkelserien, som har til hensikt å vise fram Oslos mangfold, og hva Oslo-folk er stolte av.

Ordfører Fabian Stang lar seg imidlertid ikke pille på nesa over Oslo-hatet. Ordfører Fabian Stang lar seg imidlertid ikke pille på nesa.

- Jeg tenker at veldig mange som skriver i kommentarfeltet ikke har det så veldig fint med seg selv. De sitter hjemme og skriver i sin ensomhet, istedenfor å gå ut å møte de flotte menneskene som de er så redde for. La pcen ligge igjen hjemme, og gå ut og møte noen fremmede isteden, de er ikke så farlige, sier Stang til dittOslo.no.

«Lille Mogadishu»

Men også Stang får gjennomgå for sine uttalelser.

«Spar oss Stang, integreringen har feilet totalt i Oslo! Vi i resten av landet er bare glad til for at Oslo fylles opp av uintegrerbare mennesker som ikke har lagt fra seg klankulturen sin, så slipper vi resten ihvertfall å hanskes med de!»

Og spesielt innvandring får gjennomgå i kommentarfeltene.

«Vi kan sette opp en mur rundt Oslo så lar vi den stå der i 3 år. På hvilken side tror du kloremerkene vil være på? Definitivt ikke utsiden. Oslo er den verste byen som er i Norge. Full av kriminalitet, ulovlige innvandrere og ikke minst er regjeringen der. Oslo kunne godt vært gitt bort til Russland da de er en gigantisk utgiftpost for Norge», skriver én.

«Oslo er lille Mogadishu» kommenterer en annen, og mener nok det som noe negativt.

«Oslo er ille og bør ikke bli sett på som en del av Norge», skriver en, og får støtte fra en annen som tydeligvis er livredd for å bevege seg rundt i hovedstaden.

«Oslo har blitt en utrygg by, tør nesten ikke reise inn dit for å handle en gang. Langt mindre dra på utelivet. Man vet jo ikke om man kommer levende hjem hvis man drar dit, så mye dritt som det er der nå».

Frykten er dog sterkt overdrevet, med liten rot i virkeligheten.

I følge fersk statistikk fra politiet i Oslo, blir byen stadig tryggere.

Blant annet har antall ran hittil i år gått ned med 36 prosent, lommetyverier med 32 prosent, boliginnbrudd med drøye 12 prosent, og det ble anmeldt 20 prosent færre voldtekter.

Faktisk er det fylket der det anmeldes mest voldskriminalitet per innbygger Finnmark, med byene Vadsø og Karasjok som verstinger.

- Folk kjenner ikke Oslo
Men for redaksjonen i dittOslo.no er ikke den massive flommen av hat mot Oslo overraskende.

- Nei, nesten uansett hva vi skriver om, så får vi høre at Oslo er stygt, at alt som er elendig i Oslo er innvandrernes skyld, og at Oslo er full av narkomane, så dette var ikke overraskende, sier nyhetsredaktør Hege Bjørnsdatter Braaten i dittOslo.

Nettopp de sterke aversjonene mot Oslo var en av årsakene til at hun og journalist Camilla Svendsen lagde serien «100 grunner til å elske Oslo».

- Hvorfor er det slik?

- Folk kjenner ikke Oslo så godt. Da vi etterlyste tips til grunner til å elske Oslo, så skrev vi at et av de fine stedene er Akerselva. Da fikk vi kommentarer som «ha, Akerselva. Der er det jo bare narkomane». Da har de tydeligvis ikke gått turen fra Frysja og ned til Vaterland. Dette er ikke et område som preges av rus eller narkomane, sier Braaten.

- Fremmer ikke integreringen

Braaten sier hun ikke har noe problem med at folk misliker Oslo, men synes det er trist at uvitenhet fører til et voldsomt hat mot uskyldige mennesker.

- Vi lever helt fint med at folk misliker oss for å like Oslo. Jeg synes Oslo-hatet stort sett kan være veldig underholdende, men jeg synes det er trist når det går utover mennesker som trenger mer støtte. Når man tror Oslo kommer til å bli styrt av islamister om noen år, og at innvandrerne er skyld i alt som er feil, så fremmer ikke det integreringen som byen trenger. Det er en stor misforståelse.

- Til alle menneskene som sitter der ute og kritiserer: Hva mener du de skal gjøre for å få et mer kvalifisert inntrykk av byen?

- Dra ut i bydelene. Veldig mange som besøker Oslo kommer til Jernbanetorget, går oppover Karl Johan og ned til Aker Brygge. Det er en kjensgjerning at Oslo-folk ikke går så mye den veien, men heller bruker Grünerløkka, Majorstua, Kampen eller Sagene. Oslo er full av steder som nesten ikke har turister, og det er synd. Tilreisende burde besøke større deler av Oslos mangfold.

I ukene som kommer vil dittOslo.no presentere totalt 100 grunner til å elske Oslo.

ENIG? SI DIN MENING I KOMMENTARFELTET UNDER, ELLER BRUK #100OSLO I SOSIALE MEDIER!