Gå til sidens hovedinnhold

Oslo krever barnehage-erstatning

Oslo kommune sier samarbeidet med Uniteam er dødt etter barnehagekollapsen.

(iOslo.no) Direktør Jan-Egil Clausen i Omsorgsbygg KF var torsdag i møte med Uniteam som har levert brakkebarnehagene til Oslo kommune.

Der kom det frem at Oslo kommune bryter alt samarbeid med firmaet, bekrefter Clausen overfor iOslo.no.

- Vi avslutter samarbeidet med Uniteam. Svaret ligger i Sintef-rapporter som nå er offentliggjort, sier Clausen.

- Har arbeidet til Uniteam ikke vært bra nok?

- Man kan si det slikt, svarer Clausen.

Krever erstatning
Oslo kommune vil nå kreve erstatning fra Uniteam for kostnadene ved å utbedre de 11 brakkebarnehagene.

- Vi må få nye tegninger til fundamentplanen og nye entreprenører som kan utføre arbeidet. Dette vil føre til ekstra kostnader som vi vil fremlegge for Uniteam, sier Clausen.

I tillegg har kommunen hatt tre nye brakkebarnehager på bestilling hos Uniteam. Disse ordrene er kansellert, og Uniteam vil bli avkrevd kostnadene ved nye bestillinger.

Direktøren beskriver tonen på dagens møte som død tatt i betraktning realitetene i situasjonen.

- Politisk press
Daglig leder i Uniteam, Lasse Heimdal, sier i en pressemelding at Omsorgsbygg KF bøyer under for politisk press i denne saken.

- Direkte samarbeid mellom Omsorgsbygg og Uniteam blir nå formelt avviklet. Årsaken er valgkamppolitiske føringer på Omsorgsbygg, slik vi oppfatter det. Politikere har tydligvis hatt et behov for å vise handlekraft, sier Heimdal i en pressemelding.

- Det er ennå ikke klarlagt hvorfor fundamentet til barnehagen “Refstad og Tonsenhaugen” kollapset. Det er derfor ikke påvist at fundamentet var årsak til dette. SINTEF Byggforsk har imidlertid påpekt vesentlige mangler i arbeidet til utførende entrepenør. Vi beklager dette sterkt, selv om Uniteam ikke har vært utførende i dette arbeidet, står det videre i pressemeldingen.

Les flere nyheter på iOslo.no

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis