Gå til sidens hovedinnhold

Oslo-kvinne etterlyst for leiemord

En thailandsk kvinne (35) bosatt i Oslo er etterlyst, mistenkt for leiemord på en journalist. Motivet skal være negativ omtale av kvinnens bar.

Journalisten Surapong "Ord Patong" Rittee ble skutt i hodet i Phuket 11. februar, og politiet pågrep den antatte drapsmannen i Bangkok i mai. Fire personer er arrestert i saken, ifølge ITV News i Thailand.

Kvinnen skal ha bodd i Oslo siden 1990, men er ikke norsk statsborger. Hun fikk midlertidig permanent bosettings-tillatelse i 1994, skriver VG. Hun er godt kjent i prostitusjonsmiljøet i hovedstaden og har også jobbet ved flere massasjeinstitutter i Oslo.

Oberst Boriburn Josoksomburn hos Phuket-politiet sier at de regner saken som oppklart og håper de kan få kvinnen utlevert. De har ennå ikke kontaktet norsk politi, men er kjent med at 35-åringen oppholder seg i Norge.

Josoksomburn sier til VG at eieren av den norsk-thailandske go-go-baren Pink Panther i Patong bestilte drapet fordi journalisten skrev om usedelig underholdning i lokalene, noe som førte til at stedet ble stengt.

Den drapssiktede skal ifølge thailandske medier ha mottatt 60.000 bath - 10.000 norske kroner- for drapet.

Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn