Gå til sidens hovedinnhold

=Oslo-redaktør vant

Oppsigelsen av gatemagasin-sjef Vibeke Omberg var ugyldig, mener Oslo tingrett.

- Jeg er veldig glad for dette, men det er mye som gjenstår, sier tidligere redaktør i gatemagasinet = Oslo Vibeke Omberg til NA24.

NA24 - din næringslivsavis

Fredag ettermiddag kom dommen som forteller at oppsigelsen av Omberg er kjent ugyldig. Hun vant over sine tidligere kollegaer i retten.

=Oslo-gründeren har på to år gått fra å være redaktør, styreformann og daglig leder i suksessmagasinet til å stå uten jobb og ribbet for ansvar i sitt eget livsverk. I fjor fikk hun sparken av sitt eget styre.

Mye gjenstår
Ombergs advokat, Inge Svae Grotli, sa at oppsigelsen av Omberg bare var en liten del av hva saken handlet om i sitt innledingsforedrag.

- De har kuppet en ideell forening gjennom å kvitte seg med henne. Hun er motarbeidet og trakassert, sa han i retten.

Omberg sier hun gleder seg over seieren, og håper å kunne fortsette med jobben med gatemagasinet = Oslo som hun hadde ideen til helt tilbake til 2003.

- Jeg håper magasinet når endelig kan ansatte en ekstern daglig leder, og at vi kan komme til enighet om en riktig generalforsamling, sier hun.

Bar bakke
Ombergs advokat sa i sitt innledningsforedrag i retten at Omberg var blitt fratatt sine rettigheter, og står i dag uten jobb og magasin.

- Jeg er utrolig sliten, men seieren føles godt, sier hun til NA24, og sier neste skritt er rettighetssaken som er berammet i Oslo Tingrett 5.juni.

Kort oppsummert begynte Omberg å sysle med ideen om å starte sitt eget gatemagasin i 2003. Hun designet logo, laget idéskisser og utkast til hvordan magasin skulle være.

Tilbake som redaktør
Foreningen Eliks som driver gatemagasinet = Oslo må betale Omberg erstatning på 40.000 kroner. Oppsigelsen og suspensjonen er kjent ugyldig.

Foreningen må betale 10.000 kroner som kompensasjon for den utrettsmessige suspensjonen.

”Ingeborg Vibeke Omberg skal umiddelbart gjeninntre i sitt arbeidsforhold som ansvarlig redaktør for Foreningen Erlik, med rett til å stå i denne stillingen under sakens behandling”, heter det i den ferske dommen.

Foreningen dømmes også til å dekke hennes advokatutgifter på 70.313 kroner.

Sjokkert
Informasjonsansvarlig i Foreningen Elik vil ikke kommentere dommen, men ber NA24 kontakte styremedlem Stian Olderkjær.

- Vi er sjokkert rett og slett over utfallet i dommen, sier styremedlem Stian Olderkjær i Foreningen Erlik til NA24.

Han sier de vil ta stilling sammen med sin advokat om de skal anke på mandag.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis