Gå til sidens hovedinnhold

Oslo vil ha X-Games neste år

- Håper at X-Games i Oslo kan inspirere unge i hele Norge.

Byrådet i Oslo anbefalte torsdag bystyret om å innvilge 42 millioner kroner til TV 2s søknad om å arrangere X-Games i februar 2016.

Går bystyret med på å innvilge midler til søknaden samt at TV 2 og ESPN blir enige om en avtale, blir Oslo en av vertsbyene for neste års vinter-X-Games.

- At Oslo nå kan bli en av tre lokasjoner for X-Games i verden, er en mulighet for profilering av Oslo som by og Norge som vintersportsnasjon vi ikke kan gå glipp av. Ekstremsport og vinteridrett med høyt tempo tiltrekker mennesker fra hele verden, og jeg tror og håper at X-Games i Oslo kan inspirere unge i hele Norge, sier byrådsleder Stian Berger Røsland (H) i en pressemelding.

Totalbudsjettet for X-Games i Oslo er på 52 millioner kroner. Byrådet anbefaler bystyret at Oslo kommune gir tilskudd på 8 millioner i 2015 og 34 millioner i 2016.

X-Games er regnet for å være verdens største TV-sendte begivenhet for actionsport. Tilhengerskaren er stor, spesielt blant unge mennesker.

TV 2 og ESPN har brukt de tre siste måneden på å komme fram til en løsning. Søknaden fra TV 2 legger blant annet opp til en Big Air-konkurranse på Tøyen samt halfpipe og boardercross i Oslo Vinterpark. (©NTB)

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

HTML EMBED
Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen

Kommentarer til denne saken