Gå til sidens hovedinnhold

Oslofjordtunnelen stengt i en uke

Etter lørdagens omfattende lekkasjer vil Oslofjordtunnelen være stengt i minst én uke fremover.

Det opplyser Statens vegvesen i en pressemelding søndag.

Tunnelen ble lørdag stengt etter full svikt i sikkerhetssystemene da tunnelen ble fylt av vann. På en pressekonferanse søndag opplyste veimyndighetene at de fremdeles ikke kjenner årsaken til sammenbruddet i pumpesystemet, melder NTB.

– Som en følge av vannlekkasjen og etterfølgende undersøkelser vil Oslofjordunnelen være stengt i hele uke 34. Trafikantene må belage seg på å kjøre om Oslo eller benytte fergesambandet Moss-Horten, heter det i pressemeldingen.

Tar lengre tid

Årsaken er at kapasiteten på lensepumpene ikke er stor nok. Hvert minutt renner det inn 1800 liter sjøvann og grunnvann i Oslofjordtunnelen. Sivilforsvaret har i natt ikke klart å få ut mer enn drøyt 2000 liter i minuttet fordi en høydeforskjell på 350 meter reduserer pumpekapasiteten til det halve, melder NTB.

– Det tar lengre tid å tømme oppsamlingsbassenget med vann enn beregnet. Vi har satt på mer pumpekapasitet, men det vil likevel ta tid. Før vi har fått tømt store deler av dette bassenget får vi ikke tilgang til tunnelens egne pumper og dertilhørende teknisk anlegg, sier seksjonsleder Lars Erik Hauer i Statens vegvesen Region øst.

Gjennomgår rutiner

Vegdirektør Olav Søfteland har varslet at Statens vegvesen nå skal gjennomgå alle rutiner og beredskapsopplegg for alle undersjøiske tunnelene i Norge.

– Når slike alvorlige uhell inntreffer fører det til at vi gjennomgår alle våre rutiner og beredskapsopplegg for tunneler over hele landet for å sikre at de fungerer slik de skal, sier vegdirektør Olav Søfteland.

(Foto: Lise Åserud / SCANPIX)

Reklame

NÅ: Stort salg på sport og friluft