Gå til sidens hovedinnhold

Osmans bror frykter tortur

UDI har bestemt at broren til dødsdømte Osman Omar Osman skal utvises fra Norge. Broren frykter at han blir innblandet i drapssaken dersom han sendes tilbake til Irak.

Farhad Osman er bror til Osman Omar Osman, som er dømt for drapet på sin norske kone, Marita Strøm fra Namsos.

Nå har utlendingsdirektoratet (UDI) bestemt at Farhad, som oppholder seg i Namsos, skal ut av Norge. Han utvises til Irak fordi han har oppgitt falsk identitet til norske myndigheter.

Bekymret
Fahrads advokat frykter en utsendelse til Irak, fordi han tror at Farhad kan bli blandet urettmessig inn i drapssaken.

- Det han selv frykter, og jeg er redd han har rett i det, er at han blir mistenkt for å ha samarbeidet med sin bror. Selv om det ikke er noe grunnlag for det, kan han bli mistenkt. Da risikerer han selv fengsling og tortur, sier advokat Leif Strøm til TV 2 Nyhetene. Se innslag på web-tv (abonnement).

- Betenkelig samspill
I forrige uke ble Fahrad Osman dømt for å ha kommet med trusler mot Marita Strøms familie. Ifølge UDI har ikke dette noe med utvisningssaken å gjøre. Det tviler advokaten på.

- Det er et betenkelig samspill uansett hva man mener en person har gjort eller ikke gjort. I Norge kan vi uansett ikke tillate oss å sende folk tilbake til et område hvor de kan utsettes for å bli drept eller torturert, sier Strøm.

Reklame

Kurs: Slik handler du Bitcoin

Kommentarer til denne saken