Gå til sidens hovedinnhold

Oustorp aktuell, ikke Pettersen

Svein-Erik Bjerkrheim har ønskelista klar i Drammen.

Dårlige resultater og uro i spillergruppa gjorde at Bent Dahl måtte rydde kontorpulten i Drammen HK tirsdag kveld. Det var en svært tung beslutning å ta for både styret og daglig leder Svein-Erik Bjerkrheim.

Les også: - Det var meg, eller fem spillere

- Dette var en veldig uheldig situasjon for oss og noe vi prøver å unngå. Vi har hatt full tillit til Bent Dahl, han har gjort en kjempejobb for oss, er en god venn og er fra våre egne rekker. Sånn sett er dette et stort nederlag, sier Bjerkrheim til Nettavisen, men legger til:

- Jeg, og styret, var nødt til å sette DHK først og ikke tenke person. Det var vondt, men vi følte at vi ikke hadde noe valg.

GP ut sesongen
Ut sesongen kommer Gunnar Pettersen til å styre laget, men foran neste sesong må nå kabalen legges på nytt.

Geir Oustorp var aktuell som sidestilt trener sammen med Bent Dahl. Bjerkrheim varsler nå at Byåsen-treneren er en av flere kandidater som vurderes til hovedtrenerjobben.

- Der må det nye samtaler til. Opplegget som foreligger for Geir, forutsetter han inngår i et team med Bent. Nå er betingelsene endret.

- Er Oustorp aktuell som hovedtrener?

- Ja, Geir er fremdeles på lista vår over aktuelle kandidater.

Oustorp er interessert
Overfor Nettavisen innrømmer Oustorp – som har familien bosatt i Drammen, at jobben er fristende.

- Hvis det skulle dukke opp en forespørsel, er det interessant. Jeg har gitt både Byåsen og Drammen beskjed om at jeg ikke kommer til å bestemme meg for noe som helst før neste helg, sier Oustorp som allerede har mottatt et nytt kontraktsforslag fra Byåsen.

Gunnar Pettersen vil også bli forespurt om han har anledning til å fortsette neste sesong.

- Jeg ønsker å gå inn i en dialog med Gunnar og høre om det er aktuelt. Han er en av dem vi kommer til å prate med, men vi har overhodet ikke kommet så langt ennå. Vi har konsentrert oss om å lande den situasjonen vi er midt oppe i.

- Den beste løsningen
Bjerkrheim er strålende fornøyd med at den tidligere landslagstreneren valgte å stille seg til disposisjon for drammenserne nå.

- Det er den beste løsningen vi kunne ha fått til nå. Det var kjempebra at han sa seg villig til det.

Men på lang sikt utelukker Pettersen at han er blant kandidatene.

- Det er dette jeg synes er moro, men av praktiske årsaker har jeg ikke mulighet til å påta meg et hovedtreneransvar de neste to-tre årene, sier Gunnar Pettersen til Nettavisen.

Legger press på spillerne
Til Drammens Tidende sier Bent Dahl at det «enten var ham, eller fem spillere» som måtte gå. Ettersom spillergruppa nå har fått en løsning som gavner dem, forventer Bjerkrheim nå at innsatsen på parketten blir deretter.

- Spillerne må ta sin del av kritikken de også. Nå har styret og klubben gjort sitt tiltak. Jeg forutsetter derfor at de nå bretter opp ermene sine i kampsituasjon.

- Hva håper dere å få ut av resten av sesongen?

- Vårt sportslige mål er å vinne medalje. Sluttspillet er også viktig på grunn av europacupen. Vi har høye mål for klubben. Vi skal være det laget i Norge som vinner hvert år. Det gir høyt press på treneren vi til enhver tid har. Men vi er også avhengig av å fremstå med engasjement, humør og glede i alt vi foretar oss. Det har vært fraværende den siste tiden, mener han.

PS! Gunnar Pettersen leder sin første trening som Drammens nye hovedtrener i ettermiddag.

Reklame

Kun i dag: 30 prosent på alt hos Christiania Glasmagsin

Kommentarer til denne saken