Gå til sidens hovedinnhold

Oustorp vil endre Byåsen

Byåsens nyutnevnte trener Geir Oustorp lover endringer hos trøndernes håndballstolthet kommende sesong.

Dagen etter Drammen ble seriemester ble det klart at Geir Oustorp som skal lede trøndernes håndballstolthet Byåsen de tre neste sesongene. Den tidligere landslagsspilleren blir fra 1. juni Byåsens førstestyrmann, en jobb han møter med spenning og ydmykhet.

- Samtidig skal det bli veldig spennende å se om dette funker, sier Oustorp til Nettavisen.

Vil dyrke det kollektive
Han mener det er et godt og spennende lag han tar over, men har ser også rom for forbedringer. Selv vil Oustorp, som har håndballforbundets høyeste trenerkurs, trener fire, inn å ta en tydeligere kommando.

- Det skal være et mer styrt spill, spillerne skal vite hvor de skal komme.

- Vi må få til en mer kollektiv tankegang enn det de har hatt i år, selv om de individuelle ferdighetene også skal få blomstre.

Spillet skal også gå kjappere.

- De skal løpe mye, og være godt trent. Det skal ikke bli noen «tornadohåndball» slik at det løpes på alt, men spillet og overgangene skal gå fort.

I en alder av 35 år har Oustorp allerede rukket flere år som trener for Drammen kvinnehåndballag i førstedivisjon, i tillegg til et halvt år i Drammen HK, ved siden av full jobb som politimann og en karriere som spiller på det høyeste nivået. Kone og barn har det også blitt underveis, selv om disse ikke blir med til Trondheim i første omgang.

- Jeg har fått et år permisjon fra jobben min som politimann i Drammen, for å prøve dette ut. Da her jeg forståelse for at ikke kona blir med fra starten, forteller den tidligere landslagsspilleren.

- Ringen er sluttet
At det ikke blir noen videre karriere etter det stygge benbruddet i desember, synes han ikke er noen bitter pille å svelge.

- Jeg føler ringen er sluttet, og jeg har oppnådd det jeg har ønsket som spiller etter at vi ble seriemestere i går.

- I tillegg er jeg godt i rute med opptreningen, og regner med å rekke de tre ukene med sluttspill i april.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?