Gå til sidens hovedinnhold

Overgangsvinduet nærmer seg slutten: - Ikke sjans i havet at han signerer

Vi har snakket med ekspertene om troverdighet rundt de største overgangsspekulasjonene.

Kevin De Bruyne-sagaen er ferdig, Pedro-sagaen er ferdig og Nicolas Otamendi-sagaen er ferdig, men det er enda noen igjen...

Overgangsvinduet drar seg mot slutten og tirsdag klokken 19.00 (norsk tid) stenger det engelske vinduet.

 • Tyskland stenger klokken 19.00 (mandag)
 • Italia stenger klokken 23.00 (mandag)
 • Spania stenger klokken 00.00 (mandag)
 • England stenger klokken 19.00 (tirsdag)

Som alltid er det en haug av rykter og de aller fleste er bare oppspinn og tull. Likevel underholder de mange millioner av fans verden over gjennom hele sommeren.

FØLG OVERGANGSVINDUET LIVE HER.

Det er også alltid noen sagaer som drøyer og drar seg ut gjennom nesten hele overgangsvinduet, og det er lite som irriterer mer hos en supporter.

Vi har tatt en prat med landets fremste eksperter på de forskjellige ligaene for å høre hvordan ståa er for de største overgangsryktene.

Petter Veland er antakeligvis norges beste på spansk fotball og C Mores ekspert har fått analysere David De Gea, Gonzalo Higuain og Antoine Greizmann.

David De Gea

 • Ryktes til: Real Madrid
 • Situasjon: Utelatt fra troppen i de første kampene for Manchester United grunnet overgangsryktene til Madrid.
 • Velands tro på en overgang fra 1-10: 4, men justerer den opp litt senere på dagen etter at De Gea landet i Madrid.

- Ettersom det ikke skjedde noe da det blåste som verst i juli, så er det nå, siste dagen at en eventuell overgang kan skje. Det har lenge pågått en kald krig mellom United og Real Madrid hvor ingen vil tape ansikt. At Sergio Ramos bevisst eller ubevisst brukte United i kontraktsforhandlingene hjalp heller ikke på situasjonen rundt De Gea, sier Veland til Nettavisen.

- Det som taler for at De Gea evenutelt reiser til Madrid er at det er usunt for United å ha en keeper som er på utgående kontrakt og man vet han går gratis neste år. Det er helt tydelig kontakt mellom klubbene, for siste rapport er at Keylor Navas (førstekeeper i Real Madrid nå) har utsatt reisen til Costa Rica for landslagsspill fordi han ikke ville reise uten å vite hva som skjer med keepersituasjonen.

(saken fortsetter etter bildet)

- Det som taler mot er at Navas ikke vil flytte på seg i en eventuell byttehandel. Han har også prestert og Real Madrid vet jo at De Gea er gratis neste år. Det er helt tydelig at noe er i gjære, for det er svært lite informasjon fra klubbene. Folk jeg kjenner som jobber tett rundt Real Madrid er også veldig delt i meningene sine. Noen sier at de tror han kommer mens andre sier det ikke blir noen overgang i sommer, avslutter Veland.

Antoine Griezmann

 • Ryktes til: Manchester United
 • Situasjon: Wayne Rooney og resten av United-angriperne klarer ikke score mål, det gjør at Griezmann ryktes inn som en forsterkning på Old Trafford.
 • Velands tro på en overgang fra 1-10: 1.

- Det skjer ikke. Griezmann blir i Atletico Madrid, sier Veland.

Petter Bø Tosterud kommenterer tysk fotball for Eurosport og kan så å si alt om hva som rører seg i Bundesliga. Han fikk i oppgave og analysere Thomas Müller og Arjen Robben.

Thomas Müller

 • Ryktes til: Manchester United
 • Situasjon: Ryktes at spissen har sett seg lei på Pep Guardiolas lederstil. Tyske Bild ryktet at spissen var på vei bort. United skriker etter en spiss.
 • Tosteruds tro på en overgang fra 1-10: Soleklart 1

- Det er ikke sjans i havet at Bayern München selger to kjæledegger i løpet av sommeren. Nå har de allerede solgt Bastian Schweinsteiger, men det skjer ikke at de selger Müller uansett, sier Tosterud til Nettavisen.

Når det gjelder den påståtte situasjonen med Guardiola så kommenterer Tosterud følgende:

- Det skal visstnok ha blitt sagt at Müller ikke var så begeistret for Guardiola i starten ettersom spanjolen mente Müller ikke var så god som alle mente. Guardiola fikk glassklar beskjed om at det han hadde sagt om Müller fikk han ikke lov til å tenke en gang. Etter å ha sett Müller over flere sesonger, så skal Guardiola også ha endret mening og innsett hvor god tyskeren er, fortsetter Tosterud.

På toppen av det hele, så sa Müller lattermild på eget initiativ etter helgas kamp:

- Jeg har ikke hørt noe fra Louis van Gaal.

Arjen Robben

 • Ryktes til: Manchester United
 • Situasjon: Nederlandske Telegraaf, som tidligere har truffet meget bra på sine rykter, har meldt at Robben kan være på vei til Manchester United.
 • Tosteruds tro på en overgang fra 1-10: 1

- Samme som Müller, det skjer ikke at Bayern München Selger Robben heller. De har ikke dekning på den kanten, så Robben

Til å kommentere spillerne fra Serie A har vi snakket med TV 2s fotballekspert Simen Stamsø Møller. Serie A-eksperten har tidligere kommentert italiensk fotball for C More, men er nå hentet inn av TV 2 etter solid innsats.

Gonzalo Higuain

 • Ryktes til: Arsenal
 • Situasjon: Drøyd med å forlenge med Napoli, det har satt fart i overgangsryktene rundt den tidligere Real Madrid-spilleren
 • Stamsø Møllers tro på en overgang fra 1-10: 3
 • Velands tro på en overgang fra 1-10: 2

- Higuain vil jeg si er et godt alternativ for Arsenal. Han er på hugget på offsidelinja hele tiden og det ville vært en drøm for Mesut Özil og Aaron Ramsey å spille med. Det skal sies at det begynner å bli knapt med tid å signere han på, og jeg tror nok klubbene måtte vist interesse litt tidligere i sommer for å lokke Higuain bort fra Napoli. Han er veldig godt likt i klubben og jeg tviler på at han går, sier Stamsø Møller til Nettavisen.

Petter Veland har god kjennskap til Higuain fra tiden hvor han spilte i Real Madrid. Også han er tvilende til at Higuain er sjokket på overgangsvinduets siste dag.

- Jeg har ikke helt oversikten over hvem som eventuelt et ute etter Higuain, men det begynner å bli smått med tid om noen skal hente ham. Jeg tror vi er forbi den tiden hvor man banker ut 50 millioner euro på deadline day for en spiller man ikke har helt oversikten på. Men jeg ser jo også at Manchester United er ute etter en nummer ni, det gjør at jeg ender på to på sannsynlighet for at han kan flytte på seg, sier Veland.

Edinson Cavani

 • Ryktes til: Arsenal
 • Situasjon: Arsenal har i hele sommer jaget spilleren.
 • Stamsø Møllers tro på en overgang fra 1-10: 2

- Cavani er en kjempeviktig spiller for Paris Saint-Germain som alltid gir alt. Han er, om jeg ikke husker feil, Paris` dyreste kjøp, så det gir liten mening å selge ham nå som klubben har etablert seg som en toppklubb internasjonalt. De kan kan heller ikke, ikke ha et alternativ når Zlatan Ibrahimovic er skadet. Jeg skjønner at Manchester United eller Arsenal kan være ute etter han, han er tross alt en bedre spiller enn Wayne Rooney, sier Stamsø Møller videre.

Felipe Anderson

 • Ryktes til: Manchester United
 • Situasjon: Lazio røk ut av Champions League, det satte fart i overgangsryktene om Anderson til United.
 • Stamsø Møllers tro på en overgang fra 1-10: 6

- Anderson er ganske lik Memphis Depay. Jeg har sagt det før, han er en Nani som får til alt. Vanvittig god spiller som var Serie As beste spiller i vinter. Det er et godt poeng at Lazio røk ut av Champions League i forbindelse med overgangsspekulasjonen rundt ham, men jeg føler de engelske toppklubbene er bra besatt på hans posisjon, fortsetter Stamsø Møller.

Paul Pogba

 • Ryktes til: Chelsea
 • Situasjon: Juventus har solgt unna blant andre Andrea Pirlo, Arturo Vidal og Carlos Tevez. Erstatterne er ikke av like høy klasse, og den gamle dame ser svekket ut etter to tap i seriestarten. Usikkert om Pogba vil være med på det.
 • Stamsø Møllers tro på en overgang fra 1-10: 5

- Beste prospektet av alle fotballspillere. Han har alt. Sannsynligheten for at Pogba stikker har i hvert fall ikke sunket etter sesongstarten til Juventus. Tror også han kunne tenke seg å jobbe med José Mourinho i Chelsea. Samtidig skal det veldig mye til for at Juventus selger, avslutter han.

Selv om det virker stille nå, så har overgangsbombene smelt før når det gjenstår et døgn. Det er bare å benke seg til.

Kommentarer til denne saken