Gå til sidens hovedinnhold

Overlegen på fart

I en rebus som det er langt mellom de sikre holdepunktene støtter vi oss til at champion Eirik Høitomt har et godt tak i en krabat som de øvrige konkurrentene trolig bare ser bakskoene av i en feilfri utgave.

Klikk her for å se våre V5-forslag.

Klikk her for å se vårt DD-forslag.

Det å spille banker i lavgrunnlagsløp for kaldblodshester er sjelden en riktig løsning, men når champion Eirik Høitomt setter seg opp bak svært fartsfylte 11 Stjerne Spent i V5-innledningen gjør vi et unntak. Rigel Jo-sønnen har på få starter rukket å vise frem enorme fartsressurser, og fra optimale forutsetninger for hans del tror vi det dreier seg om en solid vinnersjanse.

Med forholdsvis få hester på strek er nok sjansene store for at 5-åringen relativt tidlig er å finne i tet i en feilfri utgave fra sitt springspor på 20 meter tilegg, og hvis så skulle være tilfelle kan vi ikke se noen i dette feltet som kan matche Holmen-traveren. Den kapable krabaten kommer nå ut med veldig positive treningsrapporter i ryggen, og i en ellers vidåpen affære lar vi det stå til.

Åpent
Veldig langt mellom lyspunktene i den andre avdelingen, og bred gardering ser ut til å være en fornuftig løsning. Trioen 3 Åstine, 4 Lille Molly og 11 Spang Dama har alle vært positive nå på slutten, men ingen av de kan akkurat betegnes som fryktelig seiershungrige. 7 Fjeldstad Mai står vakkert til i sitt springspor, men Spang Best-datteren er vel heller ikke typen som rader opp.

Et spennende varmblodsløp med relativt høy klasse på hestene venter oss i V5-4, der startsiden vil avgjøre mye for løpsutfallet. Under normale omstendigheter hadde kusk Tom Erik Solberg valgt å sitte foran med 4 Hannibal K. i Drammen når Ride The Wave-sønnen varslet flott form i sin siste start, men når stallkompis 6 Fine Carre kommer opp utvendig ut av den første svingen er det ikke godt å si hva som vil skje.

Sistnevnte innfridde som vår banker på Momarken i den siste starten uten at vi ble fryktelig imponert av Alf Palema-sønnen ved den anledningen. 7-åringen holdt unna på stumme bein til slutt, men dersom Halle-traveren blir bukket til tet må han selvfølgelig regnes langt fremme på ny. 7 Kings Sugarboy er mer enn god nok på sitt beste mot disse hestene her, og Sugarcane Hanover-sønnen må krysses tidlig sammen med oldtimeren 10 Ideo Du Cadran som stadig fortsetter å imponere.

Utgangshester
I et forholdsvis åpent oppgjør i den tredje avdelingen setter vi duoen 7 Doffen og 8 Spang Pilmin først på tross av relativt dårlige spor for dem begge. Førstnevnte har såpass mye fart i beina at han trolig skaffer seg en fremskutt posisjon direkte, og er formen sånn noenlunde konservert på Lome Elden-sønnen etter litt pause bør det dreie seg om en solid vinnersjanse. Sistnevnte har vært forfulgt av utur, og det må vel snart løsne for Hasle-traveren som har vært ute i tøffe lag hele veien nå på slutten uten å ha fått full uttelling for sin fine form.

I V5-finalen støter vi på en storfavoritt i form av 9 King Sensation. Toss Out-sønnen har hatt en flott sesong, men leverte klart under pari i sin siste start i et V75-løp på Leangen. Meget mulig at den lange reisen spilte 4-åringen et puss, men vi tør uansett ikke å stole helt på Anderssen-traveren som har klatret fort oppover i grunnlagene.

Vi leverer således ikke en kupong uten å streke av for tetløpende 1 Leo. Action Hall-sønnen holder absolutt toppform, og dersom kusk Kai Johansen får dirigere en bit der fremme tror vi 5-åringen kan bli svært vond å fange på en bane som Drammen. Vi snakker her om et foreløpig tredjevalg i spillet kun krysset av på skarve 15 % av kupongene!

Ekspertforslag
Vi har satt opp to ordinære spilleforslag på hhv 96 og 400 kroner.

På det største forslaget spiller vi et enkelt utgangshest-system med en innleveringspris på 1100 kroner.

Systemet har vi fylt ut på to kuponger, og de kan du kjøpe her.

”Tors kiosk: Klikk her for å lære om Lyntoto”.

Kommentarer til denne saken