Gå til sidens hovedinnhold

Overlevde med ødelagt lufttank

Gruvearbeiderne satt fanget under bakken omgitt av giftig gass da de oppdaget at lufttankene de hadde med seg ikke virket.

De måtte dele med hverandre mens de hamret med slegger i veggene etter tur for å gjøre seg hørt. Ettersom timene gikk ble det klart at de ikke ville bli reddet i tide.

McCloy har skrevet et brev til sine kollegers pårørende. I brevet gir han den hittil mest detaljerte beskrivelsen av hva som skjedde i gruva etter eksplosjonen den 2. januar, der 11 mennesker døde av surstoffmangel mens de ventet på å bli reddet.

Hver lufttank inneholder oksygen til en time, men minst fire av disse virket ikke, melder AP.

Etter hvert som luften ble dårligere der mennene satt, falt en etter en i det som lignet på dyp søvn.

«Den siste jeg kan huske at jeg snakket med var Jackie Weaver, som sa at hvis det var vår tur, ville Guds vilje skje,» skriver McCloy. Det tok 41 timer før han ble funnet.

Ingen forstår nøyaktig hvorfor akkurat 27 år gamle McCloy var den som overlevde. Han lå lenge i koma, og fortsatt er han i ferd med å komme seg etter en hjerneskade.

Driften i gruva ble gjenopptatt 15. mars. Det er foreløpig uklart om selskapet fortsatt bruker de samme lufttankene, som er produsert av Monroeville, et selskap i Pennsylvania.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken