Etter første dagen av The Gathering pleier det hvert år å være mye oppstyr rundt til dels betydelige narkotikabeslag, til tross for at det er et helt rusfritt arrangement. Med 5200 ungdommer samlet på et sted er det ofte noen som prøver seg, men i år ser det ut til at deltakerne har lært av tidligere år.

LES OGSÅ: Nerdefesten har startet

Det er loggført totalt seks regelbrudd på den første dagen, men det har kun vært noen mindre beslag av hasj, samt flere som bare har avlagt positiv urinprøve uten å ha hatt narkotika på seg.

En ”moroklump” skapte også oppstyr da han forsøkte å løpe fra politiet når han så dem. Gutten viste seg å kun gjøre dette ”for moro”, og hadde ingenting å skjule.

- Vi samarbeider godt med politiet her oppe, og har en god dialog med dem. Det er en grunn til at vi tar inn politiet med narkotikahunder så tidlig som vi gjør, for da kan de raskt komme i gang med sine søk, og vi kan tidlig kaste ut de som tas for narkotika, forteller pressesjef Simon Valvik til Nettavisen.

Alle som blir tatt med narkotika på arrangementet blir bortvist for hele arrangementet, og får heller ikke mulighet til å komme tilbake på fremtidige The Gathering-arrangementer.

- Det er viktig for oss å understreke at vi har nulltoleranse for denne typen stoffer, slår Valvik fast.

Arrangørene er svært glade for at beslagene i år har vært mindre enn tidligere år