Gå til sidens hovedinnhold

Overrasket over tamme trøndere

Stjernespissen Kevin Kuranyi trodde han måtte gå skuffet av Lerkendal-gresset, før muligheten bød seg nok en gang i sluttminuttet.

LERKENDAL (Nettavisen) ROSENBORG-SCHALKE 04 0-2:

Det tyske vidunderbarnet Kevin Kuranyi har funnet tilbake til taktene som gjorde ham til nasjonens yndling under EM-kvalifiseringen i 2004.

25-åringen har vært brennhet i sesonginnledningen i tysk bundesliga denne sesongen og har allerede laget fire mål for toppjagende Schalke 04. Onsdag oste han igjen av klasse på Lerkendal, men brant sine første tilbud i duellen mot Lars Hirschfeld.

Først avsluttet han over tverrliggeren etter åtte minutter, for så å bli fornektet av en mektig Hirschfeld-parade to minutter senere. Etter 36 minutter ventet alle at spissen skulle få sin nettkjenning, men volleyavslutningen trillet på utsiden av stolpen.

- Det var ergerlig. Jeg sitter igjen med følelsen av at vi burde ha laget flere mål, sier Kuranyi til Nettavisen rett etter kampslutt.

Tysk stålkontroll
Men det fargerike spissen (født i Rio de Janeiro, av tyskungarsk og panamansk opprinnelse) slo grusomt tilbake minutter før dommer Grzegorz Gilewski blåste av kampen.

- Det var en befrielse å sette den sjansen, sier han.

- Bør RBK gi dere større problemer på sin hjemmebane?

- Rosenborg er ikke ufarlige, men ja: At de ikke gjør det vanskeligere for oss, er faktisk litt overraskende. Jeg føler at vi straffer dem hardt for de individuelle feilene de gjør, og utover oppgjøret synes jeg vi har mer og mer kontroll, svarer han Nettavisen.

Ros fra Liverød
Hjemmelagets kombinasjonsspill glimtet tidvis til, både keeper Manuel Neuer og Steffen Iversen var svært nær ved å lage mål. Men de aller fleste offensive tilløp ble effektivt kneblet av disiplinerte og plasseringssterke Schalke-spillere.

Talentspeider i Schalke, Terje Liverød, synes ikke det var riktig å slakte trønderne etter kampen.

- Synes du RBK bærer preg av å være i sportslig krise?

- Nei, det synes jeg ikke basert på kveldens prestasjon. De sto kompakt med liten avstand mellom leddene, og da blir temposvakheten i midtforsvarer mindre synlig. Jeg tror de hadde tatt flere poeng i eliteserien også om de hadde spilt på denne måten, mener Liverød.

Øyner avansement
Anført av Kuranyi, småarrogante Marcelo Bordon i midtforsvaret og den herlige defensive dirigenten Fabian Ernst på midten, fikk nemlig tyskerne kampen inn i det sporet de ønsket på Lerkendal.

2-0 seieren på Lerkendal tente nytt håp om avansement fra gruppe B for det tyske storlaget.

- Muligheten er tilbake nå. Men vi er i en sterk gruppe med gode motstandere. Etter mitt skjønn er både Valencia og Chelsea favoritter, men presterer vi godt mot dem, har vi sjansen til å ta oss videre, svarer Kuranyi.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis