Gå til sidens hovedinnhold

- Overvåkingsmateriale er forsvunnet

PST sier det verken finnes lydopptak eller videoruller fra overvåkingen av Arne Treholts leilighet.

- Vi har gjennomgått vårt arkiv med materialet i saken. Vi kan ikke se at vi har lyd- eller bildeopptak av videoovervåking av Treholts leilighet. Vi har heller ikke funnet utskrifter som kan knyttes til slike opptak, skriver PST-sjef Janne Kristiansen i et brev som ble sendt til Gjenopptakelseskommisjonen, ifølge VG Nett

Via sin advokat Harald Stabell, har Arne Treholt flere ganger bedt om at PST skulle legge fram alt overvåkningsmateriale. Etter at PST nå har lett grundig, viser viser det seg altså at verken lydopptak eller videoopptak finnes. Arne Treholt er sjokkert.

- Dette er skandaløst. Lydopptak og videopptak kunne vært en veldig god pekepinn på hva jeg egentlig drev med på denne tiden. Det ville vært viktig bevismaterale, ikke minst for meg. Videoene kunne også en gang for alle slått fast om POTS ransakinger inne i leiligheten min overhodet fant sted, sier Treholt til VG Nett.

Nå krever advokat Harald Stabell at PST svarer på hvordan opptakene kunne forsvinne.

- Slik jeg leser dette så er opptakene destruert. Spørsmålet nå er når dette ble gjort, hvem som besluttet at opptakene skulle ødelegges, og hvorfor, sier Stabell.

Kommentarer til denne saken