Gå til sidens hovedinnhold

P-sprøyte for menn

Australske forskere mener de for første gang har løst gåten om hvordan man hindrer en manns sædproduksjon. Funnet kan resultere i en prevensjonsprøyte for menn.

En ny prevensjonssprøyte for menn kan i framtiden redusere antall uønskede graviditeter, mener forskerne. De har gjort forsøk på 55 menn i et år, og tror de har funnet en måte å stanse mannens produksjon av sæd.

Hormonbehandling
Forsøkspersonene har fått en hormonbehandling med en blanding av det mannlige hormonet testosteron og progestin, som finnes i vanlige p-piller. Ingen av de 55 mennene har lyktes å gjøre sine partnere gravide i forsøksperioden.

Det er første gang det har vært mulig å gjøre menn midlertidig sterile, sier professor David Handelsman ved forskningsinstituttet Anzac i Sydney.

Tidligere forsøk på å lage slik prevensjon for menn har blitt ødelagt av bivirkninger og at de ikke har vært pålitelige. Nå tror forskerne at de har lagt grunnlaget for en kommersiell p-sprøyte for menn.

- Mulig å gjøre det
- Som forskere har vi gjort det vi kan. Nå er det opp til selskapene å utvikle et praktisk og akseptabelt produkt. Vi har bevist for dem at det er mulig å gjøre det, sier Handelsmann til Sky News.

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller