For å ta det viktigste først: Russland tapte playoffkampene mot Slovenia, og spiller dermed ikke i sommerens VM-sluttspill.

Det store spørsmålet i Russland er nå hva som skjedde før den første playoffkampen mot slovenerne.

Sterke anklager
I et tv-program sendt på russisk fjernsyn forrige uke ble flere av spillerne anklaget for å ha drukket alkohol - og ha røyket vannpiper - natta før kampen. Flere hotellansatte sa dette i TV-programmet.

Spillerne skal ha sittet oppe helt til fem om morgenen samme dag som kampen ble spilt.

Nå er det full granskning i Russland. TV-kanalen, statseide Channel One, må forklare seg. Det må også Marriott Grand Hotell. Også på regjeringsnivå krever man en større undersøkelse av saken. Russerne er nemlig rustet over at de må se VM fra sidelinjen.

Les også:- Har ikke lyst til å spille fotball

Rettssak?
Alle landslagsspillere benekter påstandene på det sterkeste. Vasily og Alexei Beretzutsky sier også at de er villig til å gå rettens vei for at navnet deres ikke skal settes i sammenheng med hendelsen.

- Jeg har hørt anklagene, sa trener Guus Hiddink mandag ifølge Reuters.

- Channel One er en respektert kanal i Russland, og de ville vel ikke gjentatte slike beskyldninger uten grunn. Men man må ha bevis. Man må ha ordentlige beviser, la han til.

- Hvis jeg hadde bevis for at noen spillere satt oppe til klokka fem om morgenen, så ville de umiddelbart bli vraket fra landslaget, fortsatte Hiddink.

Nå skal det riktignok sies at Russland vant 2-1 hjemme over Slovenia i den første kampen. Det var imidlertid ikke nok, i og med at slovenerne vant 1-0 i returkampen, og dermed kvalifiserte seg til VM på bortemål.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!