Gå til sidens hovedinnhold

På rask hjemvisitt

Peder Bogen samlet oljefiffen til forum i Oslo. Selv bor han i Singapore, og savner ikke tigerstaden et øyeblikk.

Denne uken samlet Peder Bogen (35) og magasinet Marin Money store deler av offshore- og oljesektoren til forum i Oslo. Bogen bor selv i Singapore og savner ikke tigerstaden.

- Utstyrsleverandørene til oljeriggene. Først og fremst fordi det ikke er nok selskaper på børsen. De kan også ha en kraftig prisøkning og tjene veldig mye penger. De kontrollerer i stor grad byggeprosessene til oljeriggene, sier Peder Bogen til NA24 på spørsmål, om han kan anbefale en sektor på Oslo Børs. Han har ikke aksjer selv.

New York City
Onsdag arrangerte skips- og finansfagtidskrift Marine Money sin åttende konferanse i Oslo. Selskapet driver med konferanser og konsulenttjenester over hele verden. Neste konferanse er i New York 20.juni, hvor 600 av alle som kan krype og gå inne sektoren kommer.

- New York er den største skips- og finanskonferansen i verden. Alle de institusjonelle shippinginvestorene i Amerika er påmeldt, sier han.

Onsdag fikk 195 deltagere høre om morgendagens offshorenyheter, etterfulgt av sjampisfest - på taket til bankkjempen DnB NOR - på Aker Brygge.

- På konferansen diskuterte vi finansieringen for offshoresektoren. Aktuelle selskaper presenterte seg også for investorer. Det ble meget vellykket, sier han til NA24.

Emigrant
35-åringen er født og oppvokst i Oslo, men satte kursen mot Amerika på midten av 90-tallet. Etter endt studie på universitetet i Boston, i USA, begynte han å jobbe på hovedkontoret til Marine Money i Stanford. Der var han i fem år.

- Så ble jeg sendt til Norge for å åpne Europa-kontoret i Oslo, sier han.

Emigranten er ansvarlig for markeds- og forretningsutvikling i magasinet og holder til daglig hus i Singapore. Han trives i metropolen, selv om det kan være litt for varmt.

- De har mindre skatter, alt er renere, alt fungerer, og butikkene er åpne 24 timer i døgnet. Hva mer kan man forlange, sier han.

Han har ingen umiddelbare planer om å vende nesen hjemover med det første.

- Kommer tilbake til Oslo om – kanskje - fire år.

John Fredriksen
Han holder øye med vår lokale børs og sier det har kommet mange offshoreselskaper den siste tiden.

- Oslo Børs har fått forferdelig mange offshoreselskaper, med utenlandske penger så det er ganske greit, sier han.

Av norske forretningspersonaliteten som blir lagt merke til helt nede i Singapore er kyprioten John Fredriksen og Kjell Inge Røkke markante.

- Den største forretningsmannen i Norge er vel John Fredriksen, men han er ikke i norske lengre. Da er det Kjell Inge Røkke. Fordi han har klart å bringe sammen tre ganske store selskaper til et selskap. Dette tok kanskje litt for lang tid å få konsolidert disse selskapene, men man kan se resultatet i dag, sier han.

Han snakker varmt om Fredriksen og mener kyprioten er den som har bemerket seg mest i det internasjonale forretningsmiljøet.

- Alle i hele verden kjenner John Fredriksen, spesielt de siste årene da han har vært ekstra hyggelig mot sine investorer, sier arrangør Peder Bogen til NA24.

Tidligere lørdagprofiler:
Karita Bekkemellem
Siv Jensen
Siw Ødegaard
Tor Arne Olsen

Reklame

Oppdateres daglig: 10 kupp du gjør i dag

Kommentarer til denne saken