Bush landet på flyplassen i Tel Aviv onsdag morgen og ble møtt av Israels statsminister Ehud Olmert og president Shimon Peres.

- Det var på høy tid at jeg kom tilbake, sa Bush som ikke har vært i Israel siden 1998, melder Sky News.

Dette er første gang at Bush besøker Israel og Vestbredden i løpet av sin presidenttid.

Fredsavtale
Bush skal forsøke å tilrettelegge for fredssamtaler mellom palestinerne og Israel i et håp om å få på plass en historisk fredsavtale innen året er omme.

Den palestinske presidenten Mahmoud Abbas og statsminister Ehud Olmert ble enige om å få på plass en tostatsløsning innen utgangen av 2008 under en Midtøsten-konferanse i Annapolis i USA i fjor. Men det er ikke noe som tyder på at partene vil komme til enighet før Bush går av som president i januar neste år.

Kritisk til besøket
Den palestinske fraksjonen Hamas fordømte fredssamtalene i Annapolis i fjor, og mener at Bush går i Israels ærend når han nå besøker regionen.

- Bush har kommet til regionen kun for å gi Israel politisk, moralsk og materiell støtte til den israelske okkupasjonen, samt forverre splittelsen hos det palestinske folket, sier et høytstående Hamas-medlem, Sami Abu-Zhuri, til BBC.

Kritikerne til Bush mener at presidenten har oversett Palestina-Israel-konflikten i løpet av sine syv år i Det hvite hus, og mener at han kun reiser til Midtøsten for å vise at han holder løftet om involvere seg i konflikten.

204848