Gå til sidens hovedinnhold

Pågrep 500 militante jøder i Gaza

Israelsk politi pågrep tirsdag morgen rundt 500 militante jøder som forsøkte å snike seg inn i de jødiske bosettingene i Gaza.

De militante jødene er motstandere av den israelske tilbaketrekkingen fra Gaza, og forsøkte å ta seg inn i de dødsdømte jødiske bosettingene, for å forsøke å stanse tilbaketrekkingen, melder nyhetsbyrået Reuters.

Pågripelsene utløste sammenstøt, hvor en israelsk hæroffiser ble såret.

Blant de pågrepne var en gruppe velkjente bosetningsledere, som motsetter seg tilbaketrekkingen. Fraflytningen fra Gaza startet mandag, da området ble sperret av og de israelske soldatene begynte å dele ut flytteordrer til bosetterne.

Israels forsvarsminister Shaul Mofaz advarte tirsdag de som forsøker å ødelegge for tilbaketrekkingen, og sa myndighetene vil reagere bestemt:

- Vi kommer til å gjøre det som er nødvendig, ved hjelp av hæren og politiet, for å opprettholde ro og orden under tilbaketrekkingen. De som opptrer ulovlig vil bli behandlet som kriminelle, sa Mofaz under en pressekonferanse.

Den israelske forsvarsministeren sa samtidig at han forventer at rundt halvparten av bosetterne i Gaza vil forlate området frivilling innen fristen utløper, ved midnatt natt til onsdag.

Reklame

8 superkupp på kjøkkenutstyr

Kommentarer til denne saken