Gå til sidens hovedinnhold

Palestinsk kvinne skutt og drept

En kvinnelig palestinsk student ble skutt og drept av israelske styrker mens hun satt i en drosje ved byen Nablus på Vestbredden lørdag morgen, opplyser palestinsk helsepersonell.

Kamleh Al-Shuli (20) ble truffet av to kuler i brystet da soldater ved en veisperring åpnet ild mot bilen hun satt i. Den drepte 20-åringen og sju andre passasjerer skal ha vært på vei til Ramallah før soloppgang for å unngå å bli heftet av israelske kontroller, melder NTB-AFP-Reuters.

En kilde i den israelske hæren sier at soldater skjøt mot drosjen fordi den kjørte rett gjennom en veisperring, og fordi sjåføren heller ikke stanset da det ble skutt varselskudd.

To andre passasjerer i drosjen sa imidlertid at taxien senket farten til 30-40 kilometer i timen da den nærmet seg to militære kjøretøyer som sto parkert ved veien.

- Vi passerte den første jeepen, men det ble ikke gitt tegn til at vi skulle stanse. En tredje jeep ved et annet veikryss åpnet ild mot drosjen uten forvarsel. Bilen kjørte av veien 30 meter før den nådde kjøretøyet som blokkerte veien, sier en av passasjerene.

Sjåføren er pågrepet og tatt inn til avhør, opplyser den israelske kilden.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?