Gå til sidens hovedinnhold

- Palin ble ikke presset

Advokat avfeier ryktene om at rettslige problemer skal ha fått Sarah Palin til å trekke seg som guvernør.

Palins overraskende avgang fredag har blåst liv i ryktene om at hun skal være innblandet i en rettstvist av et eller annet slag. Guvernøren i delstaten Alaska og den tidligere republikanske visepresidentkandidaten fikk 16 såkalte etiske klager mot seg i fjor, de fleste av dem har hun avfeid som grunnløse.

I Alaskas interesse
Blant annet ble hun anklaget for å ha brukt konfidensiell personalinformasjon for å få sparket en politimann som var skilt fra søsteren hennes.

- Hun har trukket seg fordi hun føler at det har for mye ståhei rundt hennes person. Jeg tror hun mener at det er i delstatens interesse at hun konsentrerer seg om andre ting, sier Palins advokat Thomas van Flein.

På nett
Palin selv har vært vag om årsaken til avgangen. Hun har nevnt latterliggjøring i mediene som én grunn, men har også sagt at hun trakk seg av kjærlighet til landet sitt.

På sin Facebook-profil kom Palin med følgende meldinger på nasjonaldagen 4. juli:

«Sammen med familien min har jeg bestemt meg for at det å gå av er det beste for Alaska. De som kjenner meg vet at dette er den rette beslutningen, den åpenbare beslutningen. Det er bare synd at Washington og pressen aldri vil skjønne at dette handler om landet mitt.»

«Selv om det anses ærefullt når andre folk går av for å følge et høyere kall, er det jo for lengst kjent at disse standardene ikke gjelder for meg. Enhver amerikaner vet imidlertid hva som skal til for å ta en beslutning, fordi det er riktig for alle, inkludert familien.»

Reklame

Topp 10 salg i langhelgen

Kommentarer til denne saken