Gå til sidens hovedinnhold

Palin varsler tøffe Russland-tiltak

Sarah Palin brukte tøffe ord under sitt første TV-intervju som visepresidentkandidat.

Sarah Palin (44) stilte i sitt første TV-intervju som visepresidentkandidat natt til fredag.

Palin har vært guvernør i delstaten Alaska i kun to år, og 44-åringen har fått kritikk får sin manglende politiske erfaring på nasjonalt og spesielt internasjonalt nivå. Dermed ble det stilt en rekke spørsmål knyttet til USAs utenrikspolitikk.

Palin sier hun er tilhenger av å gi Nato-medlemskap til Ukraina og Georgia, melder CNN. Det skjer bare en måned etter at Russland invaderte Georgia.

- I denne saken så må vi vise vår støtte til Georgia. Støtten vi kan gi er økonomiske sanksjoner, kanskje mot Russland, hvis det er dit det fører hen, sier hun.

Ingen ny kald krig
Men hun insisterer på at USA og Russland ikke kan gjenta Den kalde krigen, melder BBC.

- Det trenger ikke nødvendigvis å føre til en krig og det trenger ikke å føre til, som jeg sa, en kald krig. Men økonomiske sanksjoner, diplomatisk press, og det å regne med hjelp fra våre allierte i oppdraget med å holde et øye med Russland og Putin, og hans begjær til å få kontrollen over små demokratiske land, sier Palin.

På spørsmål om USA blir nødt til å gå til krig med Russland hvis de invaderer et Georgia med Nato-medlemskap, svarte hun.

- Det er mulig. Jeg mener at dette er avtalen hvis man er en Nato-alliert, hvis et annet land blir angrepet, så forventer man å bli tilkalt, sier hun.

- Irak var Guds ønske
Republikanernes visepresidentkandidat ble intervjuet av ABC News nyhetsanker Charlie Gibson i Fairbanks i Alaska natt til fredag norsk tid. Palin var til stede på en militærseremoni i forbindelse med å sende hennes 19 år gamle sønn til Irak.

- Jeg er så stolt over hans selvstendighet og den vanskelige avgjørelsen han har tatt, sier hun.

Palin har tidligere sagt under et kirkebesøk at krigen i Irak var Guds ønske. Men visepresidentkandidaten hevdet at hun hadde henvist til et sitat fra den tidligere presidenten Abraham Lincoln.

Den høye alderen til John McCain, som ble 72 år i forrige måned, var også et tema under intervjuet. Og Palin sier hun er forberedt til å tjenestegjøre som president hvis det skulle bli nødvendig.

Reklame

Sommerens kuleste badeflåter

Kommentarer til denne saken