Hackere har brutt seg inn i Yahoo-e-posten til visepresidentkandidat Sarah Palin, som hun brukte i forbindelse med jobben som guvernør i Alaska.

Men Palin skal også ha brukt e-postkontoen etter at hun ble utnevnt som John McCains visepresidentkandidat i august.

- Dette er en sjokkerende invadering av guvernørens privatliv og et brudd på straffeloven. Hendelsen blir håndtert av de rette myndighetene, og vi håper at de som sitter på disse e-postene vil ødelegge dem, opplyste McCain-leiren i en presseuttalelse.

Secret Service grep inn
Secret Service kontaktet nyhetsbyrået Associated Press på onsdag og spurte om å få kopier av e-postene som hadde lekket ut og sirkulerte på Internett. Men Associated Press nektet å gi etter for press.

Avsløringen av e-postlekkasjen reiser en rekke spørsmål knyttet opp mot sikkerheten rundt bruk av ikke-statlige e-postkontoer for personer med høye embetsverv.

En av e-postene viser en korrespondanse mellom Palin og viseguvernør Sean Parnell. De to skal ha diskutert en TV-programleder som hadde vært kritisk overfor Parnell. Parnell nekter å kommentere saken.

Personlig korrespondanse
En annen e-post viser en korrespondanse mellom Palin og lokalpolitiker Amy B. McCorkell. E-posten ble skrevet søndag og skal ha inneholdt noe sånt som: «Ikke la den negative medieomtalen gå inn på deg». I tillegg skal McCorkell ha skrevet at hun ber for Palin.

- Jeg vet ingenting om dette. Jeg kommer ikke til å gi noen kommentar, sa hun til nyhetsbyrået AP.

Det er fortsatt uklart hvordan hackerne klarte å bryte seg inn på e-postkontoen til Palin.