Næringsminister Trond Giske gikk i helgen ut og advarte mot et salg av A-pressens eierandel i TV 2 til danske Egmont.

Giske mente A-pressen heller måtte finne en norsk kjøper.

- På den ene siden sier Giske at regjeringen ikke skal mene noe om saken, og så er det nettopp det han gjør: Han mener mye, altfor sent, sier Elizabeth Hartmann i reklamebyrået Siste skrik til Nettavisen.

- Panisk og lite gjennomtenkt
- Det virker både panisk og lite gjennomtenkt, bemerker hun.

Hartmann mener Giske prøver på en uheldig overstyring ved å advare mot salget av TV 2 til danske Egmont – et salg som ble bekreftet mandag morgen.

- Enten lager man regler som forhindrer dette, ellers godtar man det som nå skjer. Hvis Giske mener dette er så viktig å hindre, burde han gått inn for endringer mye tidligere. Her holder det ikke med «personlig synsing», mener hun.

- Giske burde ikke gjort dette, er Hartmanns konklusjon.

- Ikke uenighet
Ifølge Aftenposten måtte statsminister Jens Stoltenberg fredag kveld gripe inn og sette Giske på plass. Det etter at både LO-leder Roar Flåthen og Telenors styreleder Harald Norvik hadde uttrykt frustrasjon over næringsministerens håndtering av saken.

Statsministerens kontor (SMK) bekrefter at Stoltenberg hadde en samtale med Telenor, som eier halvparten av A-pressen, om TV2-salget før helgen.

- Jeg kan bekrefte at det var en samtale mellom statsministeren og Telenors styreformann Harald Norvik på fredag, sier politisk rådgiver Sindre Fossum Beyer ved Statsministerens kontor til Nettavisen.

- Stemmer det at Stoltenberg i samtalen ga grønt lys for et salg?

- Det ble sagt det som er sagt i lang tid, at det tillegger de aktuelle selskapene og avgjøre det, sier Fossum Beyer.

- Næringsminister Trond Giske har gått ut og advart mot å selge TV 2 ut av landet. Er det en uenighet mellom Giske og Stolenberg i saken?

- Begge er enige om at dette er en sak som tillegger de aktuelle selskapene å avgjøre, sier den politiske rådgiveren.

LO: - God løsning
A-pressen og Egmont har fram til nå hatt et delt eierskap i TV2, og Egmont har hatt forkjøpsrett ved et eventuelt salg.

- Når det først ble nødvendig å selge aksjene i TV2, er dette en god løsning, sier LO-leder Roar Flåthen i en kommentar til vedtaket i A-pressens styre om å selge sin eierandel i TV2 til danske Egmont.

- Denne løsningen vil trygge TV2s virksomhet og sikre arbeidsplassene, sier Flåthen.

- Vi har opplevd Egmont som en profesjonell og ansvarlig medieeier. Egmont har vært med som eier i TV2 helt fra starten av og har bidratt til utvikle selskapet. Med denne avtalen vil TV2 også framover få et stabilt og solid økonomisk eierskap, sier han.

- Travel kalender
Nærings- og handelsdepartementet opplyser til Nettavisen at Trond Giske ikke har anledning til å stille til intervju om saken.

- Dessverre så har ikke statsråden anledning til å delta i dag, på grunn av en travel kalender. Beklager, skriver departementet i en epost.