Gå til sidens hovedinnhold

Pappa blir sendt ut av Norge i jula

Pappa må reise fra Odin og Varg.

Utlendingsdirektoratet (UDI) har nemlig bestemt at pappa Bradley Jones (33) ikke lenger får lov til å være i Norge, melder Glåmdalen.

Vedtaket datt ned i postkassa til han og samboer Aleksandra Desirée Nordseth (28) for en drøy uke siden.

Bradley må reise til sitt hjemland, Australia, 27. desember.

For liten inntekt
- Litt av en førjulsgave å få i posten, sier Aleksandra.

Den siste tiden har hun vært på febrilsk jakt etter det som vil kunne tilfredsstille kravene, slik at Bradley kan få bli hos henne, tvillingene og datteren hun har fra før Aleksandra Cecilie (12),nemlig en jobb.

Hovedbegrunnelsen for at Bradley må reise tilbake til Australia er nemlig at hun ikke har stor nok inntekt til å kunne forsørge dem.

Til det kreves en inntekt tilsvarende lønnstrinn 8 (225.400 kroner).

For øyeblikket er inntekten Aleksandra har drøye 150.000 kroner i året i såkalte arbeidsavklaringspenger gjennom NAV.

Sammen med bostøtte og barnetrygd greier familien på fem seg greit, ifølge henne.

Denne type inntekt er imidlertid ikke godkjent når UDI vurderer søknad om oppholdstillatelse, siden det ikke er noen fast, varig, framtidig inntekt.

Møttes på nett
De to møttes på Facebook i november 2008. Etter å ha blitt godt kjent der ble det bestemt at Bradley skulle komme til Norge på besøk i slutten av juni.

Ikke lenge etter ble Aleksandra gravid.

- Jeg begynte på utdanningen som barne- og ungdomsarbeider, for jeg skjønte at jeg var nødt til å skaffe meg utdannelse for å få en jobb og inntekt som tilfredsstilte kravene til at Bradley kunne bli her, forteller Aleksandra.

Graviditeten med tvillingene ble imidlertid for slitsom. Hun måtte hoppe av studiene. 24. februar, fem uker før tiden, ble tvillingene født på sykehuset i Elverum.

Ventet lenge
I september i fjor søkte Bradley om arbeids- og oppholdstillatelse samt familiegjenforening siden de to ventet barn. I over ett år har de måttet vente på svaret.

Hadde Bradley hatt inntekt ville det ha bidratt til at han kunne få bli, men uten arbeidstillatelse får han ikke lov til å jobbe. Gifte seg får de to heller ikke så lenge han ikke har oppholdstillatelse.

- Folk har spurt hva jeg ønsker meg til jul. Det eneste er et ja fra UDI, sier han.

Det fikk han ikke

- Jeg skjønner at vi må ha lover og regler i forhold til innvandring, men synes det er forferdelig at tvillingenes samvær med faren sin skal ha en prislapp på 225.000 kroner. Vi straffes for at vi har forelsket oss i en person fra et annet land, sier Aleksandra.

Hvis familien nå blir splittet mener hun ting aldri vil bli det samme som om tvillingene skulle få ha faren sin hos seg hele tiden. Det er nå, og i tiden som kommer, de tette båndene mellom tvillingene og faren vil bli knyttet.

- Det vil slett ikke være det samme om vi skal måtte ha kontakt via internett til han eventuelt kan komme tilbake til Norge igjen, sier Aleksandra.

Søker om utsettelse
I første omgang skal de to nå søke om utsettelse på utreisefristen. I tillegg skal avslaget om oppholdstillatelse påklages. Håpet er at Bradley skal kunne få bli i Norge ut ifra såkalte sterke menneskelige hensyn.

Så langt har ikke UDI sett noen slike hensyn å ta i behandlingen av søknaden.

Påklagelse
Advokat Jørn Mejdell Jakobsen vil nå påklage avgjørelsen til UDI. I første omgang for at Aleksandra Desirée og Bradley skal få ei fredelig jul.

En påklagelse av vedtaket vil kunne føre til at Bradley kan få bli i Norge inntil saken er behandlet på nytt.

- Det viktigste er imidlertid om noen kunne tilbudt Aleksandra Desirée en jobb med kvalifisert lønn nå i førjulsstria. Det ville snudd hele denne saken på hodet, sier advokaten som er blitt engasjert i saken.

Derfor er hans henstilling at de som er på jakt etter jobbsøkere vurderer om de kan tenke seg å ansette Aleksandra Desirée, som tidligere har bakgrunn fra dagligvarebransjen.

Les flere saker fra Glåmdalen her.

Reklame

Hagemøblene nordmenn elsker

Kommentarer til denne saken