(SIDE2): - Det var vakkert, det var spektakulært, sa en tydelig rørt president George W. Bush etter datterens bryllup lørdag kveld.

Datteren Jenna (26) fikk sin utkårede Henry Hagner i en enkel seremoni på familiens storslåtte ranch, Prairie Chabel Ranch, ved småbyen Crawford i Texas. Hagner kommer fra en velstående og anerkjent republikanerfamilie.

Seremonien var høyst privat, og kun 200 gjester var invitert. Det Hvite Hus har offentliggjort noen bilder og enkelte opplysninger fra giftermålet.

Designerkjole
Blant annet bar Jenna en kjole fra designeren Oscar de la Renta, og bryllupsringen er en diamant- og safirring som har vært brudgommens familie i generasjoner.

Jennas forlover var hennes yngre søster Barbara.

Ifølge presidenten selv, utvekslet paret sine bryllupsløfter mens solen gikk ned bak innsjøen på familiens eiendom, melder CNN.

Bestefar og ekspresident George Bush og bestemor Barbara holdt tale til brudeparet.

«You are so beautiful»
Bryllupet ble lagt til kvelden for å skåne gjestene for den svært ugjestmilde Texas-varmen.

På festen svingte brudeparet seg over parketten til tonene av «Lovin' in My Baby's Eyes», mens brudens dans med presidentpappaen var til tonene av «You are so Beautiful».

Klikk her for siste kjendisnytt

Inspirert av naturen
Jennas 14 brudepiker bar chiffonkjoler fra Dallasdesigneren Lela Rose, mens de 14 brudesvennene hadde mørke dresser og lyseblå slips.

Fargevalget i bryllupet skulle reflektere fargene i texaslandskapet og floraen, og gikk i grønt, blått gult og lavendel, ifølge en pressemelding fra Det Hvite Hus.

Nyhetsbyrået AP melder at festlighetene begynte allerede fredag med en lunch for de nærmeste. President George W. Bush og kona Laura ankom familieeiendommen fredag ettermiddag.

Bryllupsdiplomati
Den avtroppende presidenten spøkte nylig i en tale om de anstrengende bryllupsforberedelsene.

- Jeg har stått overfor en rekke vanskelige beslutninger, og jeg har utvist svært sensitivt diplomati. Slik er det å forberede et bryllup, sa Bush i talen han holdt på et næringslivsseminar.

Når en presidentdatter gifter seg, er det selvsagt ikke åpent for treti og pleti. Ifølge flere nyhetskilder, var ingen av Jennas nærmeste venner invitert. 26-åringen har tidligere vært kjent for sitt svært utagerende partyliv.

- Fryktet skandaler
- Flere av hennes venner sier de ikke ble invitert fordi Jenna fryktet hvordan de skulle komme til å oppføre seg, forteller forfatteren Doug Wead, som blant annet har skrevet boka «All The Presidents Children».

Allerede søndag satt president George W. Bush og kona Laura retningen tilbake til Washington med Air Force One.

Nettavisen har besøkt Bush-ranchen og småbyen Crawford der Jenna giftet seg - se videoreportasje her:

HTML EMBED
video_embed(9086);

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!