(iBergen.no) Det var i mars i fjor at mannen gikk løs på sin tidligere samboer da hun skulle hente deres yngste datter hos ham.

Forstyrret nabolaget
Ifølge retten har det tidligere samboerparet et turbulent forhold og det toppet seg denne marsdagen. De to hadde, gjennom sine advokater, avtalt at kvinnen skulle tute to ganger med bilfløyten utenfor mannens bolig slik at datteren skulle komme ut. De tos forklaringer var svært ulike i retten, for mens kvinnen fortalte at hun bare tutet de to avtalte gangene, sa hennes tidligere samboer at hun ga lange støt i fløyten slik at hele nabolaget ble forstyrret.

Da datteren gikk ut til moren i bilen, skal moren ha sendt jenta inn flere ganger til faren for å hente klær og utstyr som jenta hadde hos sin far.

Slo flere ganger
Dette skal ha gjort mannen så irritert at han gikk ut for å snakke med sin tidligere samboer, som på sin side låste bildørene slik at han ikke kom seg inn i bilen.

Etter en liten stund knuste mannen ruten med en stein og tok seg inn i bilen. Han prøvde først å dra sin tidligere samboer ut av bilen, men hun satt fastspent med sikkerhetsbeltet. Han slo da jentas mor flere ganger med knyttet hånd i ansiktet. Kvinnen sa i retten at hun ble slått minst ti ganger, mens mannen anslo mellom tre og fire slag.

Skremmende for datteren
Retten legger til grunn at episoden må ha vært svært skremmende for det tidligere parets datter som sto og så på mishandlingen.

Mannen ble i Bergen tingrett denne uken dømt til fengsel i 30 dager. Han må også betale drøyt 17.000 kroner til kvinnen i oppreisning og for å dekke utgifter.

Les flere nyheter på iBergen.no.