Spanjolen Alberto Contador hadde ingen problemer med å holde seg på sykkelen gjennom søndagens tempo i Vuelta a España. Det sikret ham sammenlagtseieren.

Tårene rant fra øynene til Contador da han måtte bryte sommerens store mål: Tour de France. Vuelta a España ble en erstatning for Saxo-Tinkoff-rytteren, men ikke en hvilken som helst erstatning. Til slutt seiret han med 1.10 minutters margin til rival Chris Froome.

– Det er en drøm for meg å vinne Vueltaen tre ganger. Jeg hadde virkelig ikke forventet det. De siste månedene har vært fulle av opp- og nedturer, og støtten fra supporterne har betydd mye, sa Contador til radiostasjonen Cadena Ser etter triumfen søndag.

Han vant også Vueltaen i 2008 og i 2012.

- Jeg må bare takke laget. Dette ville ikke vært mulig uten dem, sa spanjolen.

Parademarsj
Contador hadde et solid forsprang på sine konkurrenter før søndagens snaut ti kilometer lange tempoetappe. Det måtte med andre ord noe helt spesielt til for at spanjolen ikke skulle vinne rittet på hjemmebane.

Contador trillet i mål til en nokså middelmådig tid og 101.-plass på tempoen. Det hadde ingenting å si. Han kunne knytte nevene og juble foran et fullstappet oppløp.

- Dette er en fantastisk prestasjon av Alberto (Contador). Å komme tilbake fra en skade på denne måten, er helt utrolig. Vi hadde forhåpninger om en etappeseier da vi kom inn i rittet, men vi endret strategi da vi så formen hans, sa sportsdirektør Steven de Jongh i Saxo-Tinkoff til lagets nettsted.

På tempoen tapte Contador 27 sekunder til Froome. Alejandro Valverde ble nummer tre, totalt 1.50 bak Contador.

Breen på 19.-plass
Adriano Malori vant tempoetappen med tiden 11.12 minutter. Han hadde Trek-rytteren Jesse Sergent og BMC-rytteren Rohan Dennis bak seg på resultatlisten søndag.

For feltets eneste nordmann, Lotto-rytteren Vegard Breen, ble tempoen nok et bevis på hans kapasiteter. Han endte på en meget god 19.-plass, bare 38 sekunder bak Malori. Det må sies å være godkjent av førsteårsproffen.

Sammenlagt endte nordmannen på 129.-plass. (©NTB)