Gå til sidens hovedinnhold

Paradis ble fengselshelvete

Her føres Schapelle (27) ut av rettslokalene og til fengselet. Hun er nesten 50 år når hun slipper ut igjen.

Schapelle Corby (27) ble funnet skyldig i å ha forsøkt å smugle 4,1 kilo hasj inn i Indonesia. Hun har hele tiden hevdet at hun er uskyldig, og mener narkotikaen må ha blitt plantet i bagasjen hennes av andre.

Saken har fått stor oppmerksomhet i kvinnens hjemland. Australias statsminister John Howard har personlig henvendt seg til indonesiske myndigheter og vist til avsløringer av narkotikatrafikk blant bagasjestuerne på australske flyplasser. Stuerne anklages for å plassere stoff i intetanende passasjerers kofferter.

Men ingenting hjalp - retten fant det bevist at kvinnen var skyldig, og dømte henne.

Gratis advokathjelp
En rekke turister på Bali droppet fredag stranda for å være til stede i retten og vise sin støtte for Corby. De mener hun er uskyldig, og skrek i forferdelse da dommeren leste opp kjennelsen og straffeutmålingen.

Statsminister Howard har sendt sine hilsner etter dommen, og uttrykker sympati med kvinnen. Australske myndigheter tilbyr også advokathjelp til 27-åringen, slik at hun lettere kan få anket dommen. To advokater har tilbudt seg å ta saken gratis for henne.

Saken har blitt en alvorlig belastning for forholdet mellom Indonesia og Australia, og diplomater sa fredag at det trolig ligger politiske hensyn bak beslutningen om ikke å dømme Corby til døden, melder NTB.

Trusler
Australias utenriksminister Alexander Downer sier til nyhetsbyrået AP at regjeringen har startet diskusjonene med indonesiske myndigheter om en gjensidig utleveringsavtale for fanger. Han sier de nå vil ha fortgang i disse samtalene, med bakgrunn i denne konkrete saken.

Saken har skapt sterke reaksjoner i Australia, og en TV-måling nylig viste at 92 prosent av de spurte mener Corby er uskyldig. Rettssaken har skapt sinne hos mange, og ifølge Downer har ansatte ved Indonesias ambassade i Australia mottatt telefontrusler etter at saken startet for retten.

Reklame

Hagemøblene nordmenn elsker