For bare to serierunder siden befant Newcastle seg i akutt nedrykksfare - to poeng foran lagene under streken. Mannskapet til Alan Pardew hadde bare vunnet to av sine 14 siste kamper, og liknet så definitivt et lag i krise.

Så åpnet imidlertid overgangsvinduet, og en håndfull franske spillere ble hentet til St. James' Park. Plutselig framstår de svarte og hvite som et helt nytt lag, hvilket har resultert i to strake seirer mot Aston Villa og Chelsea.

Alan Pardew innrømmer gjerne at det så stygt ut en periode, men hevder at han aldri følte usikkerhet rundt sin egen posisjon.

- Det er sjelden i dagens fotball at man - med de resultatene jeg hadde - er i en posisjon der ledelsen mener jeg skal fortsette som manager, sier han til Sky Sports.

Han innrømmer derimot at andre managere med liknende resultater trolig ville fått sparken.

Vil gi tilbake
Nå vil han gjerne betale tilbake for tålmodigheten.

- Fansen var kanskje ikke så fornøyd på det tidspunktet, men nå skal jeg prøve å belønne klubben for å ha støtte meg. Vi har levert to strålende resultater den siste tiden, og skal bygge videre på det, sier Pardew.

Klubbdirektør Derek Llambias nøler ikke med å stille seg bak manageren som i fjor signerte en åtteårskontrakt med klubben.

- Denne klubben har aldri hatt stabilitet, men trenger det, sier han ifølge Sky Sports - og tilføyer:

- Er vi i en situasjon der vi har funnet hvem som kan være manager i 15 eller 20 år? Absolutt.

(Artikkelen fortsetter under videospilleren)

HTML EMBED
Get Adobe Flash player
addCustomPlayer('1llly6b4r2ttx1lnaknugkvgdw', 'C4473D7CA3E4464BB37427E0BB13D300', '19xkqif86abwl1tmszntkg9zuf', 575, 524, 'perf1llly6b4r2ttx1lnaknugkvgdw-19xkqif86abwl1tmszntkg9zuf', 'eplayer14');

Ny seier?
Alan Pardew er på sin side åpen på at laget ikke har prestert godt nok så langt denne sesongen, men mener det har sammenheng med at laget ikke har vært slagkraftig nok. Skader på svært sentrale spillere som Yohan Cabaye og Hatem Ben Arfa har også bidratt til å gjøre oppgaven vanskelig.

Med Mathieu Debuchy, Yoan Gouffran, Mapou Yanga-Mbiwa, Massadio Haidara og yndlingen Moussa Sissoko på plass - synes imidlertid The Toons å gå lysere tider i møte.

Lørdag skal Newcastle ut i vrien bortekamp mot Tottenham, men ingenting synes umulig for Pardews franske bataljon. (ANB)