Gå til sidens hovedinnhold

Paris: Her starter terroristene skytingen

Konsertdeltaker filmet da skytingen startet under konserten.

PARIS/OSLO (Nettavisen): Den dramatiske amatørvideoen, som er lagt ut på Instagram, viser starten på det grufulle terrorangrepet i konsertlokalet Bataclan i Paris fredag kveld.

Se videoen lenger ned.

Midt under konserten mens California-bandet Eagles of Death Metal står på scenen foran 1500 publikummere, hører man skytingen starte.

Band-medlemmene reagerer raskt og stanser konserten, og man ser at en person løper vekk fra scenen.

Massakre

Terroristene skjøt rundt seg og drepte 89 personer i konsertlokalet.

Over 100 personer ble holdt som gisler, og da politiet stormet stedet etter to og en halv time, detonerte angriperne selvmordsvestene de bar på kroppen.

- De rørte seg ikke. De bare sto der, i den bakre delen av konsertsalen, og skjøt på oss. Som om vi var fugler, sa radioreporteren Julien Pearce, som var på konserten, til CNN lørdag.

- Det var som en scene fra helvete. Konserten ble avbrutt, og alle lå på gulvet mens de fortsatte å skyte på mennesker, sa en annen til Radio France.

Les bakgrunn her: Terroren i Paris: Dette har skjedd

129 ble drept

Ekstremistgruppen Den islamske staten (IS) har tatt på seg ansvaret for angrepene i Paris som kostet minst 129 mennesker livet.

352 personer er såret, 99 av dem alvorlig.

Angrepene på åtte ulike steder ble iverksatt i løpet av en halvtime fredag kveld.

Se den dramatiske videoen fra konserten her:


Se video fra dagen etter terrorangrepet:

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/player?auth=PuPQ4FDfHkCIor9NCahptFQ-ERxXYNJWhWA2xL4j-Y9FVaQQ5cyfpqHcUuM45jNiEomtVMdDdB3I4SiBZVIsOjuSAfLjd6uN&jsonp=screen9.api.embed&screen9="+typeof(screen9);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);


Se video av preget eier av konsertlokalet:

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/player?auth=wP5Nfp3ubghrZ33H7x8BBMA1b7M42P1LwmyKTFAvsotMbYVK4uE4Wz0vm5mwa_1TfSkafUZedQOIWN-tUfI_YaLCkjmrcO9z&jsonp=screen9.api.embed&screen9="+typeof(screen9);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);


Se video av et Paris i sorg:

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/player?auth=aiArNcEc6-x8OwR_LgKloRaPgoiNCZzexg5XOOheqtgjAH4ictE6BOXK1RNQLVMMYx6MC3scFk5eAUOYmhaNaPR9-p1pr0j7&jsonp=screen9.api.embed&screen9="+typeof(screen9);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);
Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis