Gå til sidens hovedinnhold

Paris-opptøyer under kontroll

Franske myndigheter har fått kontroll over urolighetene i Frankrike på ettårsdagen til opprørene.

Fjorårets opptøyer startet i den etniske forstaden Clichy-Sous-Bois 27. oktober etter at to tenåringer ble drept da de var på flukt fra politiet. Disse opptøyene spredte seg over hele landet og resulterte i det største opprøret landet hadde sett siden studentopprøret i 1968.

Ett år etter har urolighetene blusset opp igjen. Etter flere uker med uroligheter i Frankrike fryktet politiet at det ville toppe seg på selve jubileet for opprøret i fjor.

Arrestert 25 mennesker
Tidligere denne uken satt ungdommer fyr på to busser, og fransk politi har arrestert 25 mennesker i franske forsteder.

De voldelige opprørene har spredt seg over hele frankrike, men ifølge franske myndigheter har tilstanden roet seg betraktelig natt til lørdag, melder Reuters.

- Det er livlig, men det kan ikke sammenliknes med fjorårets opprør, sa en politimann natt til lørdag.

To maskerte menn bordet en buss i området Seine-Saint-Denis, som ligger nord for Paris, og truet 15 passasjerer og bussjåføren til å gå av før de tente på bussen. I tillegg ble det satt fyr på en annen buss i samme område, ifølge lokalt politi.

Ekstra bemanning
4000 politimenn har blitt satt på beredskap for å håndtere den voldsomme situasjonen. Seks politimenn har blitt skadet. I den franske byen Meaux, som ligger øst for Paris, ble politistyrker angrepet av ungdommer, og flere biler ble påtent. Rundt 1000 innvandrerungdom marsjerte i gatene i forstaden Clichy-Sous-Bois fredag for å minnes de to ungdommene. Ungdommer sier at det er diskriminering, arbeidsledighet og dårlige boforhold i forstedene som er roten til opptøyene.

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag